A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) Facebook-oldalán osztott meg egy posztot, amelyben három olyan közlekedési balesetet mutatnak be, amelyek júniusban az M1-es és az M7-es autópályán történtek. Mindháromban kamionos voltak a főszereplők

Megáll az ész

Ezzel a címmel posztolta MKIF a Facebook oldalán a videót, amelyet elsősorban azért mutatott be, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a nyári melegben a nagyobb figyelemre és a koncentráltabb vezetésre.

Elbámészkodott a sofőr

Az M1-en egy kamion árokba hajtott, aminek a műszaki mentése közben, egy bámészkodó sofőr neki ment egy másik kamionnak a lassan haladó sorban, felborult és teljes rakománya az úttestre folyt. Folyékony szappant szállított.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy másik sofőr rosszul lett

Az M7-en egy sofőr vélhetően rosszul lett, mert az átterelés végén fékezés nélkül az árokba hajtott. Amit ebben az esetben fontos kiemelni, hogy egyetlen autó sem állt meg segíteni. Volt, aki lelassított ugyan, de egyből tovább is ment.

Belehajtott az előtte haladóba

Az M1-en baleset miatt torlódtak fel a járművek, amit egy figyelmetlen sofőr nem vett észre és az előtte lassító kamionba rongyolt.

De nem csak a kamionosok figyelmetlenek

Itt most kamionokkal példálóztak, de a nagy melegben bárkit elkaphat a rosszullét, ingerültség, figyelmetlenség, fáradtság. Főleg azokat, akiknek a munkája a vezetés, vagy munka miatt közlekednek sokat.

A videó

Kérik a sofőröket

Nyomatékosan kérünk mindenkit, személyautósokat, kamionosokat egyaránt: tartsák be a követési távolságot! Ha úgy érzik fáradnak, a legközelebbi pihenőben álljanak meg! Egyértelműen és időben jelezzék a sávváltást, előzést. A pihenők alkalmával frissítsék fel magukat! Mindig ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát! Gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról!

Nyergesvontatónak ütközött

Ahogy azt korábban a Kékvillogó.hu is megírta, az M1-esen a sofőr valószínűleg túl gyorsan hajtott, majd nekiütközött egy nyergesvontatónak. Ennek hatására az autó felborult, mialatt a kisfiú és édesanyja nem voltak bekötve.

Kirepültek az autóból

Mindketten kirepültek az autóból, és noha a kisfiút sikeresen újraélesztették a mentők, majd helikopterrel kórházba szállították, később belehalt a sérüléseibe. A nő szintén súlyosan megsérült, akit jelenleg kórházban ápolnak, fejsérüléssekkel.

Az utat lezárták

Az utat a mentés idejére teljesen lezárták, ami miatt kilométeres sor alakult ki. A Tények úgy tudja, a sofőr műszaki hibára hivatkozott, ami után a rendőrség lefoglalta az autót, és vizsgálják a tragikus baleset körülményeit.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/police.hu