Mentőautóval ütközött össze egy személygépkocsi szerdán Budapest 10. kerületében. A mentőautó személyzetét kórházba szállították.

Nem adott elsőbbséget

Ahogy a Kékvillogó.hu is megírta, szerda délután komolynak látszó, de szerencsés kimenetelű baleset történt Kőbányán, az Újhegyi út és a Mádi utca találkozásánál. Egy beteget szállító szirénázó mentőautó a Gyömrői út felől sietett az Újhegyi úton a Maglódi út felé, amikor egy BMW i3 sofőrje nem adott elsőbbséget a mentőnek és kihajtott a Mádi utcáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lerombolta a kerítést

Információink szerint a BMW a mentőautó oldalának ütközött, ennek hatására a mentő balra kisodródott, és az Újhegyi úton lévő ház kertjébe csapódott, teljesen lerombolva annak kerítését.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Videón a szerencsétlenség

A házban egy kínai család lakik

„Ebből az irányból jött a mentőautó, egy kanyarodó kocsit akart kikerülni, de csak a járdára tudott menekülni előle. Az eleje ütközött a kerítésnek, az dobta meg. Szerintem a fák megfogták, hogy még nagyobb ütközés legyen. Elképesztő szerencséjük volt, szerencséjük, hogy húsz fa állt, az lassította az ütközést.” – mesélte a családfő

Tűzoltók is kellettek

Előtte nem sokkal a családapa még a kertben gondozta rózsáit, pont ott, ahol a mentőautó becsapódott, így óriási szerencse, hogy nem történt katasztrófa. A sofőr a karambol után azonnal kiszállt, és ellenőrizte a kollégái és a beteg állapotát. A mentőautót végül tűzoltók húzták ki a kertből

Nem lett baja a mentősöknek

A mentő három tagú személyzete szerencsére sértetlenül megúszta a becsapódást, ki tudtak szállni a roncsból, viszont a szállított beteget a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki, majd egy másik mentő szállította kórházba.

Nem sérült a BMW

A BMW alig károsodott, néhány karcolás látszott csak a karosszérián, a sofőrje sem sérült meg. A karambol miatt az Újhegyi utat teljes szélességében lezárták, a 185-ös autóbusz mintegy másfél órán keresztül módosított útvonalon közlekedett, nem érintette a Dolomit utca és az Újhegyi út, Sportliget megállót baleset miatt.

Megbüntették a sofőrt

Egy fiatal nő vezette a BMW-t, akit a kiérkező rendőrök szabálytalanság miatt a helyszínen megbírságoltak. – hangzott el az RTL riportjában.

Győrfi Pál is megszólalt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a mentőautó egy belgyógyászati eset miatt tartott a kórházba, és megkülönböztető jelzést használt.

A sérült mentő eleje

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: helyszíni fotó – Forrás: G.K.