A hónap elején volt három éve, hogy a Várpalotai napok rendezvényen működés közben meghibásodott és szétesett kalapácshintából kiesett a 18 éves Máthé Krisztofer. Azóta nagyot változott az élete.

A baleset legsúlyosabb sérültje a géptől 15 méterre zuhant, és kis híján szörnyethalt. Krisztofer 460 nap után 2018 decemberében térhetett haza a családjához, ahol a szerettei körében elképesztő gyorsasággal indult meg a felépülése.

– A baleset előtt imádott focizni, egy csapatban is játszott Pétfürdőn. Mindene volt a labdarúgás, komoly tervei voltak vele, de a tragédia darabokra törte az álmait. Eleinte azt mondták, hogy nem marad életben.

Aztán arról beszéltek, hogy ágyhoz kötve kell töltenie a napjait, soha többé nem rúghat labdába, de a fiam mindenre rácáfolt – mondta a Borsnak a fiú édesanyja, Máthé Dia.

A sport szeretete szerencsére megmaradt Krisznél.

Előfordult ko­rábban, hogy járni is alig bírt, de a szüleinek szinte könyörgött, hogy vigyék le focizni. Most pedig már olyan ügyes, hogy teljesen egyedül fut és tökéletesen céloz is a labdával.

– A barátnőjével mondhatni együtt él, Vanda már három hete nálunk lakik.

Együtt töltik a mindennapjaikat és szokják egymást. A lány azt mondta, hogy soha nem cserélné le senkire, mert megnevetteti és boldoggá teszi, minden jót megkap tőle – fűzte hozzá Dia.

Kiemelt kép: Illusztráció