Egy dunai hajó kapitánya vette észre a folyó felszínén sodródó holttestet. Szólt a hatóságoknak, amikor kiérkeztek a vízirendőrök és a hajóba húzták, kiderült, hogy még él a férfi.

Valamit visz a víz

Egy hajó kapitánya jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletének 2021. május 26-án 5 óra 50 perckor, hogy az M0-ás híd közelében egy holttestet sodor a víz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal indultak a vízirendőrök

A vízirendészek rögtön a bejelentésben szerepelő folyószakaszra hajóztak, melynek átvizsgálása után 6 óra 9 perckor a hajóba emelték a mozdulatlan testet, ekkor meglepetés érte őket.

Még életben volt

A rendőrök miután a fedélzetre emelték a férfit észrevették, hogy még él, ezért a vízijárőrök azonnal a partra vitték, és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. ​

Egymásba kapaszkodott rendőrök

Legutóbb 10 napja írt arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportál, hogy a Dunába esett egy nő Angyalföldön. A BRFK rendőrei egymásba kapaszkodva húztak ki a vízből egy 52 éves asszonyt.

4 rendőr érkezett a helyszínre

A 13. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei, Szabó Fanni őrmester, Nyíri Tamás törzsőrmester, Balogh Bence őrmester és Krizsán János törzsőrmester három percen belül a helyszínre értek. A 4 rendőr egymásba kapaszkodva kihúzták a vízből az 52 éves nőt. A hölgyet betakarták, majd további ellátása céljából átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Egyetemista fiút is mentettek

Május 15-én, késő este érkezett riasztás, miszerint egy fiatal eddig ismeretlen körülmények között a Dunába esett. A vízirendőrök perceken belül megtalálták a vízben sodródó egyetemista fiút, akit a hajóba emeltek, majd a partra vittek. Ezt követően a fiút mentők szállították kórházba.

Hajóról estek a Dunába

A Ráckevei-Soroksári Duna mellékág 28-as folyamkilóméterénél 2021. április 10-én 15 óra 45 perc körül ismeretlen okból egy kisgéphajó vezetője és utasa is a vízbe esett. A két férfit horgászok segítették partra, de az utason már nem lehetett segíteni; a 65 éves férfi életét vesztette. 

A másik férfit őrizetbe vették

A rendőrök a vízijármű vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért a 30 éves férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság – őrizetbe vétele mellett – halált okozó vízijárművezetés ittas állapotban bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép forrása: MTI/Balogh Zoltán