Állatkínzás miatt emeltek vádat egy pécsi nő ellen, aki panellakásában 26 macskát tartott borzalmas körülmények között. Mivel nem fizette a közüzemi számlákat, a nőt kilakoltatták, ekkor találtak rá a lesoványodott állatokra. 11 közülük el is pusztult.

26 macskát tartott

A vádirat szerint a nő egy pécsi, kertvárosi önkormányzati lakásban lakott, ahol 26 macskát tartott. A vádlott a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosította a macskák tartásához megfelelő körülményeket.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Éheztette az állatokat

A macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot –írja közleményében az ügyészség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben a lakásban élt a nő

Forras: ugyeszseg.hu

Több fertőzést is elkaptak

Mivel a macskákat bezárva tartotta, az állatok maguktól sem tudtak élelmet szerezni, ezért kórosan lesoványodtak. A nő által tartott macskák folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok fertőzéseinek voltak kitéve.

Kilakoltatták a nőt

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, a közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítését, amikor a vádlott által tartott 26 macskát elszállították.

Állatvédők mentik a macskákat

Forrás: ugyeszseg.hu

11 állat elpusztult

A macskák közül 11 az elszállítást követően – a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt – elpusztult. Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja.    A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a ilyen körülmények közt élet a nő – Forrás: ugyeszseg.hu