Összeesett a tatabányai szalagavatón a fotós. A 60 éves férfi életéért egy órán keresztül küzdöttek a mentősök, míg végül sikerült újraéleszteniük. December elején Kiskunhalason, szintén a szalagavatón meghalt egy tanár. Pár héttel előtte pedig az egyik budapesti gimnázium diákja esett össze az iskolai ünnepségen. A tanulót sikerült újraéleszteni, de pár nap múlva a kórházban elhunyt.

Újraélesztés a szalagavatón

Már magánál van az a 60 év körüli fotós, akit egy tatabányai iskola szalagavató bálján élesztettek újra bajtársaink a hétvégén. A férfi már a rendezvény kezdetén jelezte, hogy nem érzi jól magát, ennek ellenére továbbra is kitartóan fényképezte a bálozókat, mert “szép képekkel akarta megörökíteni a fiatalok boldog pillanatait” – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Nem lélegzett

Később azonban hirtelen elsápadt és összeesett. Rögtön többen is a segítségére siettek és értesítették a mentőket, de a férfi ekkor már nem lélegzett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy órán keresztül élesztették újra

Azonnal esetkocsi indult segítségül, ami perceken belül helyszínre ért és elképesztő küzdelem kezdődött a férfi életéért. Az ellátás, ami alatt a beteg szívét sokkolták a mentők, közel egy órán keresztül zajlott.

Kórházba vitték

„Végül sikerült stabilizálni a beteg állapotát, aki már másnap a kórházban visszanyerte az eszméletét is. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – írja az OMSZ.

Újraélesztés Kiskunhalason

December elején rosszul lett egy oktató a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium szalagavató ünnepségén. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni.

57 éves volt

A tragédia után az intézmény közösségi oldalán búcsúznak az 57 éves Búcsú Csala Tibortól. “A Teremtő mintha kivételesen vasból gyúrt volna össze, s úgy lehelt beléd táncos lelket…” – írja búcsúposztjában az intézmény.

Egy diák is rosszul lett

A szalagavatónak otthont adó kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Hirtelen összeesett

Egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. A kiérkező mentők életveszélyes állapotban szállították őt kórházba. Társai bíztak Ágoston felépülésében, ám sajnos a fiatalember szervezete pár nap múlva a küzdelmet.

Készenlétben voltak a mentők

„Az ünnepségen, miközben tűzték fel a diákokra a szalagot, a fiú hirtelen rosszul lett és összeesett. A sportcsarnok dolgozói azonnal a segítségére siettek. Stabil oldalfekvésbe helyezték és szóltak a helyi mentőknek, akik végig készenlétben voltak az ünnepségen. „A budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az újraélesztést, defibrillátort is használtak, folyamatos újraélesztés mellett szállították kardiológiai osztályra” – mondta az RTL Híradónak Győrfi Pál.

Szívritmuszavar lehet a halál oka

Az Országos Kardiológiai Intézet főorvosa szerint szívritmuszavar okozhatta a diák halálát. A kardiológus azt mondta, hogy ez lehet egy születési rendellenesség, amelynek semmilyen, előzetes tünete nincsen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció