Két család tagjai péntek reggel a budapesti bevásárlóközpont ételudvarában estek egymásnak. Ököllel és székekkel is ütötték egymást.

Székkel ütötték egymást

Ahogy írtunk róla, a verekedésről videó is készült, ezt a közösségi médiában osztották meg. A felvételen látható férfiak vehemensen estek egymásnak, egyikük még a kabátját és zakóját is levette, mielőtt beszállt a verekedésbe. Nem látszik a videón, de később egy széket is felkapott valaki, azzal ütötte ellenfelét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Félreértés

Az RTL.hu szerint a Lurdyban egy nappal korábban Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete tartott rendezvényt. Elnökük azt mondta a Híradónak: sajnálja, hogy sokan azt hitték, az ő tagjaik verekedtek. Az ő vallási összejövetelükön gyerekek, asszonyok is voltak, és békésen ért véget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó:

Kávéztak

A videóra vett konfliktusban egy jordán és egy szír család tagjai vettek részt. Hany Badawy, az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesületének elnöke azt mondta, hogy a két család kávézás közben találkozott.

Sokan megijedtek

Tegnap egész nap hívogattak az egyiptomiak. Nem értették, hogy mi történt, hogy miért írják róluk az újságok, hogy összeverekedtek. Mi egy nagyon régi egyesület vagyunk, soha nem volt semmi probléma – mondta az elnök a Híradónak, hozzátéve, hogy a történtek miatt az egyiptomiak is megijedtek.

Régi harag

Úgy tudni, hogy a jordán és szír családfő már évek óta haragban van egymással. A miattuk kirobbant tömegverekedésben csak a férfiak vettek részt. A rendőrök érkezésekor többségük elmenekült. Egy férfit koponyasérüléssel életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Keresik őket

A verekedés több résztvevőjét a rendőrök még keresik. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés és csoportos garázdaság bűntette miatt nyomoz. Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, közülük egyet őrizetbe is vettek.

A rendőrök hamar a helyszínre siettek

A zsaruk több autóval érkeztek a bevásárlóközponthoz. A balhé résztvevői közül több személyt el is fogtak.

Több mint egy tucat érintettje lehet az ügynek

A Blikk úgy tudja, hogy nagyjából 15 főről lehet szó. A lap értesülései szerint gyerekek és apa-fia párosok is voltak a csoport tagjai között.

A bevásárlóközpont nem számolt be az esetről

Megnéztük a Lurdy weboldalát és közösségi oldalát is, hogy találunk-e ott valamilyen információt a verekedésről. Egyik felületen sem találunk azonban semmit az ügyről. A Lurdy Ház Facebook oldalára az utolsó poszt április 7-én került ki húsvét alkalmából.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: verekedés a plázában – Forrás: Videa