Újabb nehézség a MÁV vonalain: kedd reggel hosszabb menetidővel közlekednek az S750-es vonatok a Vác–Diósjenő–Balassagyarmat vonalon, mert a nagy mennyiségben lehullott és a vasúti pályára került faleveleken a vonatok csak a megszokottnál lassabban tudnak közlekedni”.

Sok a falevél

„Kedd reggel hosszabb menetidővel közlekednek az S750-es vonatok a Vác–Diósjenő–Balassagyarmat vonalon, mert a nagy mennyiségben lehullott és a vasúti pályára került faleveleken a vonatok csak a megszokottnál lassabban tudnak közlekedni” – írta a Mávinform. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Késések és mentesítő busz

Az érkező szerelvény késése miatt a Vácról 7:38-kor Balassagyarmatra induló S750-es vonat (32252) 60-70 perces késéssel indult el, ezért a vonat eredeti indulási idejében 7:38-kor mentesítő pótlóbusz indult Vácon a Galcsek György utcai megállóból Kisvácig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kimaradó járat

A Vácról 8:38-kor Diósjenőre induló S750-es vonat (32232) utasai a 60-70 perces késéssel közlekedő, eredetileg 7:38-kor induló vonattal (32252) utazhatnak, a Diósjenőről 9:33-kor Vácra induló S750-es vonat (32227) nem közlekedik – derült ki a Mávinform közleményéből.

Öt ellenség

Természetesen az újabb elképesztő hír nem maradt kommentárok nélkül. „A Mávnak csak 5 ellensége van, a 4 évszak és az emberek” – írta egy dühös utas. „Holnap majd azért megy lassabban a vonat, mert egy katica megy a sín futófelületén… Röhej” – tette hozzá egy másik kommentelő.

„Kipörög a vonat kereke”

„Egyáltalán nem indokolatlan, 1 motorkocsinak kéne 2-4 mellék/motorkocsit felhúznia a hegyre úgy, hogy annyira csúsznak a sínek, hogy kipörög a vonat kereke” – erősítette meg egy hozzászóló a reggeli hírt.

„Alkalmas vonat”

Hétfőn is találhattunk egy érdekes bejegyzést a facebookon: a Bécsből Győrbe tartó EuRegio (9437) járműhiba miatt Hegyeshalomtól nem közlekedik. Az utasok első alkalmas vonattal utazhatnak tovább” – írta őszintén a vasúttársaság. Reméljük, azóta érkezett „alkalmas vonat” arra a vonalra.  

Veszteglő vonat

„A Bécsből Győrbe tartó vonat Levélen vesztegel… Az utasok a peronon állnak, mint a szamarak és várják a vonatot, ami, „előreláthatólag 5 perc, majd 10-15-20-25-30-35-40 perc késéssel fog közlekedni”” – fogalmazott egy elkeseredett utas.

Október 4-e óta rövidített útvonalon

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között adott hírt arról, hogy az osztrák vasúttársaság tájékoztatása szerint október 4-étől rövidebb útvonalon közlekednek  a felsorolt Railjet xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68). A változás a Budapest-Keleti pályaudvarról 7:40 és 15:40 között két óránként Bécsen át Münchenbe induló vonatokat érintette érzékenyen, ugyanis azóta Bécsben át kell szállni! 

Kitolták a határidőt

A legfrissebb hírek szerint az egyik osztrák vasúttársaság, az ÖBB arról tájékoztatott, hogy egészen decemberig tolják ki a korábban meghatározott határidőt. A Magyar Hang információi szerint az elhúzódó magyar felújítással magyarázták a döntést.

Reagált a MÁV!

Az újabb durva lépésre reagált a MÁV! Közleményük szerint többször jelezték már az ÖBB felé, hogy október 27-től jelentősen csökken a késések kockázata. A magyar vasút emiatt kérte a Németországba tartó vonatok bécsi kettéosztásának megszüntetését.  „Ahhoz, hogy az osztrákok Bécsben ne kényszerítsék átszállásra a Budapest felől érkező utasokat, olyan lépéseket kellett volna megtennünk, amelyek a magyarországi belföldi közlekedést érintették volna aránytalanul hátrányosan” – írta a MÁV, bár azt nem fejtették ki, mik lettek volna ezek a lépések. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció