A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának munkatársai és a helyi körzeti megbízott rendőr 2021. április 29-én kutatást tartottak egy halmajugrai lakos otthonában, mivel információ merült arra vonatkozóan, hogy kábítószert árul.

Rendszeresen árult

A nyomozók 67 darab kábítószergyanús pakettet, valamint nagyobb összegű készpénzt foglaltak le az 54 éves férfitől, aki a gyanú szerint az elfogását megelőző egy évben rendszeresen adott el ismerőseinek a bódító hatású anyagokból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kristályt foglaltak le

Az eljárás során kirendelt szakértő véleménye alapján a lefoglalt anyag kristály fantázia néven ismert, mely kábítószernek minősül, ezért kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök a férfit, írja a police.hu.

Őrizetbe vették

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatásának indítványozására. 

Sopronban is razzia volt

Mint azt a KékVillogó is megírta a Soproni Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya még 2020 májusában olyan információt kapott, mely szerint Sopron belvárosának egyik lakásához tartozó postaládáját kábítószer érékesítésére használják.

Házkutatást tartottak

A jelzést követően a rendőrkapitányság felderítői beazonosították a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd 2020. november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat. A házkutatás során különösen jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá kis mennyiségben marihuánát és amfetamint.

Több kilogramm droggal látták el a dílereket

A nyomozók széleskörű adatgyűjtés során beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséért felelősek.

Külföldről szerezték be

Az már idén januárban körvonalazódott, hogy S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerzi be, majd szállítja Magyarországra. Így a nyomozásba bekapcsolódott a KR NNI, valamint bűnügyi együttműködés keretében közös felderítő munkát folytatott a Győr-Moson-Sopron és a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Razzia

A bűnszervezeten 2021. április 28-án hajnalban ütöttek rajta a rendőrök. A KR NNI koordinálásával a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Göcsej csapata, valamint a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ több műveleti egysége csapott le egyszerre Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyszínen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt.

Összehangolt akció

Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, vagyonvisszaszerzés keretében pedig több nagy értékű gépjárművet, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók. A KR NNI 9 főt bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, és kezdeményezte valamennyiük letartóztatását, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels