Sérült túrázón segítettek a tűzoltók Nagymaroson: terepjáróval hozták le a bokasérült kirándulót a Köves-mezőig. A pünkösdi hétvégén ez már a második eset volt, hogy a katasztrófavédőknek kellett beavatkozni egy rosszul sikerült túra miatt. Az előző nap egy 15 éves fiút mentettek meg, aki mindkét lábán nyílt lábszártörést szenvedett.

Nem tudott lejönni

Bajba jutott kirándulón segítettek a váci hivatásos, valamint a nagymarosi önkéntes tűzoltók a Nagymaroshoz tartozó Julianus kilátónál. A túrázó megcsúszott és bokasérülést szenvedett, ezért nem tudott lejönni a kilátótól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Terepjáróval mentek érte

A nagymarosi önkéntes tűzoltók terepjáróval mentek fel a kilátóig és hozták le onnan a sérült túrázót a Köves-mezőig – derül ki a Katasztrófavédelem közleményéből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt történt a baleset

Felhozták a mélyből

A BudaPestkörnyéke.hu vasárnap adott hírt arról, hogy lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében. A tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. 

Önkéntes tűzoltók segítettek

Varga Mihály Sebestyén azt mondta: a bajba jutott fiatalnak a tatabányai hivatásos, valamint a vértestolnai, a tardosi és a tarjáni önkéntes tűzoltók segítettek, miután felhozták, hordágyon vitték az útra, ahol átadták a mentőknek.

Súlyosan megsérült

Az MTI információi szerint a fiú mindkét lábán nyílt lábszártörést szenvedett. A barlanghoz nem vezet jelzett turistaút, oda csak sziklapárkányon lehet eljutni.

Egy férfi korábban egy építkezésen sérült meg

Egy 34 éves férfi nyolc méteres magasságból zuhant a mélybe. Súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban ápolják. A Nyugatifény.hu úgy tudja, hogy már többen meghaltak munkahelyi balesetben az iváncsai akkumulátorgyár építése közben. A portál egyik olvasója szerint el akarják tusolni az ügyeket

A rendőrség elismerte a baleset tényét

„Tájékoztatjuk, hogy 2023. április 28-án, 9 óra 30 perc körül, az Iváncsán épülő gyár területén takarítási munkálatok közben egy 34 éves férfi megközelítőleg 8 méter magasságból lezuhant, melynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.”

Nyomozás folyik

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon ismeretlen tette ellen, foglalkozási körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Térkép forrása: Katasztrófavédelem