Idősekre „szakosodott” az a zsebtolvaj, aki a 2. kerületben trükkös módon próbálja meg – főleg – idősektől elszedni a pénzüket.

Újabb technikák

Újabb és újabb módszereket találnak ki a tolvajok arra, hogy másokat lehúzzanak. Ahogy a lakosság és a rendőrség mindent megtesz azért, hogy felismerje és kiszűrje a csalókat, ők rendre új technikákkal igyekeznek megtéveszteni áldozataikat. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átlagos kinézet, de rossz szándék

Ezúttal a pasaréti lakosok számoltak be arról, hogy zsebtolvaj garázdálkodik a 2. kerületben, Budán. A Metropolnak többen is elmondták, hogy egy középkorú, külsőre átlagos, zömök testalkatú férfi próbálja meg elszedni főleg idősek pénzét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Udvariaskodik

Legutóbb múlt pénteken a Pasaréti út – Virágárok utcai kereszteződésnél fosztott ki egy idős nőt a támadó. Elsőre talán sokan bedőlnénk neki, hiszen a beszámolók szerint udvarias stílusban közelítette meg az idős asszonyt.

Trükközik

Trükkös a közeledés, hiszen segítséget kér: ebben az esetben szerette volna felváltatni a hölggyel a 200 forintját, azzal magyarázta, hogy a parkoló automatához kell neki az apró.

Letette a csomagjait

Ki ne próbálna segíteni? Azért még nem veszett ki mindenkiből a segítő szándék, főleg, ha illedelmesen kérnek meg valamire. Így tette a néni is, aki nem hagyta ott a férfit, hanem szépen lepakolta a csomagjait, majd elővette a pénztárcát – a tolvaj ezt követően azonban, ahelyett, hogy megköszönte volna a segítséget, más eszközhöz folyamodott.

Kavarodást okozott

Egész egyszerűen válogatni kezdett, elejtette a forintokat, majd lökdösődni kezdett, és amikor úgy látta, hogy célt ért, sietősen elhagyta a helyszínt – de akkor már nem csak az apró, de a pénztárcában talált papírpénz is nála volt!

Fokozott járőrözést kérnek

A lap szerint több hasonló esetről is hallottak már a helyiek, akik aggódnak, hogy felütötte a fejét a tolvajlás a szeretett csendes környékükön is. Fokozott ellenőrzésekre, járőrözésre kérik a rendőrséget.

Összefogás

Az időseknek azonban maguknak is fokozott figyelemre van szükségük, hogy ne váljanak áldozattá, érdemes összefognia a kisebb közösségeknek is. Ha pedig valaki gyanús személyt észlel a környéken, azonnal értesítse a hatóságokat a 112-es segélyhívó számon.

Vonaton loptak

Alig néhány nappal ezelőtt számolt be a BudapestKörnyéke.hu arról, hogy lopás miatt nyomoznak és a lakosság segítségét kérik a kőbányai rendőrök. Egy férfi és két nő a Kőbánya-Kispest vasútállomáson álló, Nyíregyházáról Budapest Nyugati pályaudvarra közlekedő vonaton ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát.

Az esetről videó is készült:

Zálogházakban ügyeskedett

Korábban pedig egy olyan esetről írtunk, amikor a budapesti tolvaj zálogházakban garázdálkodott: B. Martin amit az egyikből ellopott, a másikba beadta, és az sem érdekelte, hogy a biztonsági kamerák portréminőségű fotókat készítettek róla, jóllehet a haját átfestette. A józsefvárosi járőrök így is kiszúrták, a 9. kerületi ügyészség pedig most kezdeményezte a letartóztatását. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: több rendőrjárőrt kérnek a lakók – fotó: illusztráció