Szombathelyen és Heves vármegyében is életét veszítette egy-egy férfi. Utóbbi helyszínen az áldozat sötétben gyalogolt, lakott területen kívül. Emellett rengeteg baleset volt országszerte.

Itt történt a tragédia

Szombat este, 18 óra körül elgázoltak egy férfit Szombathelyen, a Muskátli utcában – közölte oldalán a rendőrség. Mint írták, egy, az úton átkelni kívánó gyalogost gázolt el egy személyautó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal életét veszítette

Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A hatóságok mindenkitől fokozott figyelmet és óvatosságot kérnek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a tragédia helyszíne

Ebben a kereszteződésben történt a baleset

Kérdés, volt-e közvilágítás

A 112 Press információi szerint egy kutyáját sétáltató gyalogost gázoltak el. Azon a helyen ahol az ütközés történt jelenleg nem működik a közvilágítás, bár azt nem tudni, hogy a tragédia idején égtek-e a lámpák.

Szeretett volna átkelni

Megjegyezték, hogy a kutya is elpusztult az ütközésben. A Muskátli és a Jázmin utca kereszteződésében szeretett volna átmenni az úton, amikor egy Olad felé tartó Volkswagen elütötte. Kérdés hogy a sofőr érzékelte-e, hogy a gyalogos rálép az úttestre.

Szinte egyszerre volt a két halálos gázolás

Az ország egy másik pontján ugyancsak gyalogosgázolás történt szombat este. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy Heves vármegyében, a 3-as számú főút 105-ös kilométerében háromnegyed 7 után nem sokkal elütöttek egy férfit.

Térképen a helyszín

Nem lehetett rajta segíteni

Eddig tisztázatlan, mi okozta a balesetet. A gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette. A rendőrök félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Az ütközés erejét mutatja, hogy az érintett autó szélvédője alaposan betört az ütközést követően.

Fekete ruhában volt a gyalogos

Az Agria Tv információi szerint egy 78 éves, bükkszentmártoni illetőségű férfi sötét ruhában gyalogolt az út szélén, amikor egy – ugyancsak fekete autó elgázolta. Az esett lakott területen kívül történt, így közvilágítás sem volt az adott útszakaszon.

Pest vármegyében is volt baleset

Ezen kívül több baleset is történt szombat este az ország útjain – szerencsére egyik sem volt tragikus kimenetelű. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt írta, lesodródott az úttestről és fának ütközött egy személyautó Pilisen, a Bartók Béla utcában. A műszaki mentést végző monori hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és a rendőrségi helyszínelés után kézi erővel megszüntetik a forgalmi akadályt. A mentők is kiérkeztek a balesethez.

Árokba hajtott az autó

Szombat este nyolc óra körül árokba hajtott egy személyautó Tiszaföldvár határában, a 442-es főút Kunszentmárton felé vezető szakaszán. A műszaki mentést végző kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben egy ember utazott. Ő a saját erejéből ki tudott szállni. A helyszínre érkeztek a mentők is.

Kanyarban ütközött neki egy fának

Falnak csapódott egy személyautó egy kanyarban, Vértesbogláron, a Kossuth utcában. A bicskei önkormányzati, valamint a bicskei és a vértesboglári önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére, ahova a mentők is kiérkeztek. Az egységek áramtalanították a gépkocsit.

Szadán is volt egy ütközés

Karambolozott két személyautó Szadán, a Dózsa György út és a Vasút köz kereszteződésében. A balesethez a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította az egyik gépkocsit, megszüntette a forgalmi akadályt, és letakarította a törmelékeket az úttestről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)