A hét első napja sem múlt el súlyos vasúti balesetek nélkül. Az Ukkról Tapolcára közlekedő személyvonat Sümegnél elgázolt egy embert, Baranyában pedig egy személygépkocsi és egy vasúti szerelvény ütközött össze egymással.

Gázolt a személyvonat

Az Ukkról 17:47-kor Tapolcára elindult személyvonat (9643) Sümegnél elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig Sümeg és Tapolca között pótlóbusszal utazhattak az utasok. A baleset miatt a Helikon InterRégióknál, valamint a Tapolca-Ukk közötti személyvonatnál jelentősen hosszabb volt a menetidő. A forgalom a helyszínelés befejezés után, az esti órákban állt helyre, írta a Mávinform. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt a férfi

A rendőrség esti tájékoztatása szerint meghalt az a férfi, aki nyílt pályán lépett a vonat elé Sümeg külterületén hétfőn este. A rendőrség általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vonat és autó ütközött

A Pécs-Barcs vonalon közlekedő személyvonatoknál, és a Pannónia InterRégióknál jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani, mert a Barcsról Pécsre elindult személyvonat Nagypeterdnél egy személygépkocsival ütközött. A balesetben nem sérült meg senki. A helyszínelés végéig Szigetvár és Szentlőrinc között nem közlekedtek a vonatok, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat

Gázolás Kőbánya-Kispesten

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról a pénteken, hogy a Nyugati pályaudvarról 18:08-kor Monorra elindult S50-es vonat (2718) Kőbánya-Kispesten, indulást követően elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – az esti órákban – a ceglédi vonalon közlekedő járatoknál 20-40 perccel hosszabb menetidőre, kimaradó járatokra kellett számítaniuk az utazónak.

Idős házaspár halt meg

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” 

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról október végén, hogy Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok. 

„Mennek, mint a birka”

„Ma csak két közlekedőt húztam vissza a vonat elől. Külvilág kizárva, fejhallgató, telefon simogatás. és nem csak fiatalok. Mennek, tényleg, mint a birka” – fogalmazott egy dühös kommentelő.

„Ez az állomás veszélyes”

„Évek óta hiába mondom, hogy ez az állomás életveszélyes. Tömegek a keskeny peronon. Sosem értem, hogy a francnak kell a keskeny peronok között várakozni. Ráérek odamenni, ha bemondták” – tette hozzá egy tapasztalt utazó. 

Ha segítség kell 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció