Leégett egy faház szerda éjszaka a Budapesthez közeli Biatorbágyon. Az ingatlan tulajdonosa bennégett a házban. Néhány nappal ezelőtt Budaösön égett le egy ház, a környéken gyűjtést szerveztek a károsult családnak.

Leégett egy faház

Szerdán, éjfél után nem sokkal Biatorbágyon, a Kertbarátok útján kigyulladt egy faház. Az épület teljes terjedelmében leégett.

Meghalt a tulajdonos

A tűzoltók oltás közben rátaláltak a bent rekedt tulajdonosra, akin már nem tudtak segíteni, a helyszínen elhunyt. A tűz okát a Rendőrség és a Katasztrófavédelem közösen vizsgálja.

Nagyon hamar terjedt a tűz

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a tető és a falak már több helyen bedőltek, leszakadtak.

Robbanás Budaörsön

Hétfő éjszaka Budaörsön robbanásra lettek figyelmesek a helyiek. Kigyulladt egy kétszintes családi ház. A füst a lakótelepen és a Kőhegyről is jól látható volt. 

Égett az egész ház

A családi ház tetőszerkezete és egyik szintje égett az Ady Endre utcában. A tűzhöz a törökbálinti, az érdi, a fővárosi hivatásos tűzoltók és a budaörsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották a házat.

Reggel visszagyulladt a tető

A kora reggeli órákban a ház tetőszerkezete visszagyulladt, a törökbálinti tűzoltók végezték el a tűzoltási feladatokat.

Gyűjtést szerveztek a családnak

Budaörsön és a környék településein gyűjtést szerveztek a károsult családnak. A többgyermekes család mindene összeveszett a tűzben.

Sok ruhát gyűjtöttek eddig

Az egyik helyi közösségi csoportban azt írják, az összefogásnak köszönhetően a család számára már elegendő ruhanemű gyűlt össze. Most a ház újjáépítése a cél, ehhez várják az adakozók anyagi segítségét.

Kiemelt kép: tűz Biatorbágyon – Forrás: PMKI