Kedden a késő délelőtti órákban egy idős nő a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton, a Harmat utcánál szeretett volna átsétálni a másik oldalra, de végzetes baleset érte.

Pirosra váltott a lámpa

A hölgy el is indult, gyaníthatóan még zöld jelzésen, de a jelzőlámpa akkor már egyértelműen pirosat mutatott, amikor a Liget tér felé haladó villamospályánál tartott, a 28A jelzésű villamos pedig éppen akkor ért oda. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsodorta a villamos

A néni körültekintés nélkül haladt tovább, a villamost vezető fiatalember pedig már nem tudta lefékezni a szerelvényt és elsodorta őt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

A 78 éves nő teste a villamos és a peron közé szorult, ahonnét a fővárosi hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A peron és a villamos közé szorult a nő teste

Nem tudott megállni a villamos

Sokan utaztak a járaton

A villamos fedélzetén viszonylag sok utas tartózkodott, nagyjából 60 százalékos lehetett a telítettség, szerencsére közülük senki sem sérült meg.

Vizsgálják a tragédia okait

A nő a helyszínen életét vesztette

A helyszínre egy halottszállító is érkezett

Még tart a halottszemle

Jelenleg is tart a halottszemle, ezért a 3-as, a 28-as, a 28A és a 62A villamos Kőbánya alsó vasútállomás és az Élessarok között továbbra sem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehet utazni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK