Nem elég a havazás miatti közlekedési felfordulás, egy gázolás miatt hatalmas a fennakadás a Nyíregyháza – Budapest vonalon. A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra tartó Nyírség Intercity elütött egy embert Debrecen térségében. A vonaton háromszázan utaztak.

Gázolt a Nyírség InterCity

A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra tartó, Nyíregyházáról 6:26-kor továbbindult Nyírség InterCity (IC 619) elgázolt egy embert Apafa és Debrecen között. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 9-10 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ezen a szakaszon. A Debrecen-Nyíregyháza vonalon 10-20 perccel nőhet a menetidő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átszállították az utasokat

A gázolásban érintett IC utasait az Apafáról 7:14-kor Debrecenbe továbbinduló vonatra szállították át a Katasztrófavédelem munkatársasi segítségével – írta a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nem állt meg egy vonat sem”

„Hát 7:45 van és továbbra sem állt meg egy vonat sem, 2 személyvonat húzott el mellettünk” – írta egy helyszínen tartózkodó utas a Mávinform facebook-csoportjában.

Háromszáz ember volt a vonaton

A helyszínről származó információk szerint a tragédia Debrecenben, a Faraktár utcai felüljárónál történt. A Katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy a szerelvény a baleset miatt nem tudott továbbmenni. A rajta utazó mintegy háromszáz embernek a debreceni hivatásos tűzoltók segítettek átszállni az értük érkező mentesítő vonatra.

Halálos volt a gázolás

A haon.hu hírportál információi szerint halálos volt a gázolás. A mentési és műszaki munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Gázolás Győr közelében

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy gázolt a vonat Győr és Győrszabadhegy között: a Celldömölkről 6:30-kor Győrbe indult személyvonat elütött egy embert. A történtek miatt a Győr–Celldömölk és a Győr–Veszprém vonalon hosszabb volt a vonatok menetideje. 

Meghalt az elgázolt ember

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a nyílt vasúti pályán történt. A vonaton mintegy nyolcvanan utaztak, a győri hivatásos tűzoltók segítettek az utasoknak biztonságosan leszállni a szerelvényről.  Az az elgázolt ember meghalt. 

Kisteherautóval ütközött az Intercity

Nem sokkal később is történt egy baleset: a Celldömölkről a Déli pályaudvarra indult Bakony InterCity Kertán egy kisteherautóval ütközött. Személyi sérülés nem történt, a vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció