Tragédia árnyékolta be az idei Budapest-Bamakó rali záró napját. A célban infarktust kapott a verseny egyik magyar résztvevője, Pétery Szabolcs, és a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni az életét. Az elhunyt sportember a szervezők szerint „maga volt a Bamako”

Három hetes erőpróba

Szűk három hét alatt jutott el a mezőny Budapestről Sierra Leone fővárosába, Freetownba, ahol véget ért az idei Budapest-Bamako rally. A világ legnagyobb amatőr raliversenyén 75 ország képviseltette magát, 247 csapat vett részt összesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Infarktust kapott a befutónál

 A szervezők tájékoztatása szerint a befutónál szívinfarktust kapott Pétery Szabolcs, aki 2007 óta csak egy futamot hagyott ki, a verseny egyik szervezője volt. Az 54 éves versenyzőt a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták az orvosok megmenteni, a kórházba szállítást követően életét vesztette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Maga volt a Bamako”

„Pétery Szabolcs több volt, mint a Bamako család tagja.Szabi maga volt a Bamako. 2007 óta minden futamon ott volt vagy indulóként vagy a szervezői csapat tagjaként. Az idei futam úgy nyűgözte le, mint aki először jár Afrikában. Afrika a lelkében élt – irták az esemény Facebook-oldalán.

Élete legszebb napján hunyt el

„Lazasága, mosolygós semmit túl nem aggódó tekintete és híres „majd kiadja” életfilozófiája sokakat bűvöletébe ejtett Tegnap élete egyik legszebb napját élte Bureh Beachen az óceán partján, barátokkal, történet meséléssel és gin tonicozással.”

Váratlan távozás

A szervezők hozzátették: mindenki látta rajta, hogy mennyire boldog volt. Szabolcs ezek után a „létező legváratlanabbul hagyott itt minket”. A hír mindenkit sokkolt a helyszínen.

Minden eddiginél hosszabb táv

A résztvevőknek minden eddiginél hosszabb távot kellett megtenniük: a 19 nap alatt 9400 kilométert autóztak, amely során megismerhették Afrika szépségét, az ottani életet. A mezőny november 7-én futott be Sierra Leonéba, ahol a célvonalnál várta a pilótákat az ország elnöke, Julius Maada Bio is.

Rizikók és veszélyek

A szervezők hivatalos oldalukon jelzik: a Budapest – Bamako nem egy vasárnapi autós kirándulás a Pilisben. Az út különböző részeit nap, mint nap teszik meg emberek, de nem árt, ha mindenki tisztában van a rizikókkal, és saját maga felméri a veszélyeket.

Emberrablás, bebörtönzés

Aki vállalja a kalandot, arra jó néhány nem várt fejlemény várhat. Ezek közé tartozik az emberrablás, a támadás, a közúti baleset, a terrortámadás és a bebörtönzés Afrikában gyalogos vagy élő állat elütése esetén. A résztvevők útonállók vagy tolvajokkal is találkozhatnak Európában, vagy a sivatagban.

Nagy kaland Afrikában

Az egészségre is oda kell figyelni, a próba sikeres teljesítését ételmérgezés, napszúrás, afrikai/trópusi fertőző betegségek is befolyásolhatják a szervezők szerint. Homokviharok, földcsuszamlások ugyancsak előfordulhatnak a rali ideje alatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pétery Szabolcs. Fotó: Budapest-Bamakó rali Facebook