A Győrből Kaposvárra tartó, Keszthelyről továbbindult Helikon InterRégió elgázolt egy embert Keszthely és Balatonszentgyörgy között. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan 17 óráig, szünetel a forgalom ezen a szakaszon. A menetrend változások érintik a Budapestről induló és oda érkező Balaton Intercity járatokat is.

Tragédia a Balaton partján

A Győrből Kaposvárra tartó, Keszthelyről 13:51-kor továbbindult Helikon InterRégió elgázolt egy embert Keszthely és Balatonszentgyörgy között. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 17 óráig – szünetel a forgalom ezen a szakaszon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszállítják az utasokat

A gázolásban érintett Helikon InterRégió utasait átszállítják egy mentesítővonatra, amely Balatonszentgyörgytől Helikon InterRégióként (9605) közlekedik tovább Kaposvárig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érinti a Balaton Intercityket is

A Balaton InterCity és a Helikon InterRégiók esetében hosszabb eljutási időkre kell számítani. A közlekedés átszervezése folyamatban van, a vasúttársaság pótlóbuszt rendel – adta hírül a Mávinform.hu.

Tehervonat gázolt vasárnap

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg vasárnap, hogy Budapest-Kelenföld és Nagytétény között egy tehervonat elgázolt egy embert. A vonatok a helyszínelés ideje alatt csak az egyik vágányon közlekedhettek. A Budapest–Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok menetideje 10-20 perccel meghosszabbodott. 

Gázolás Háros állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Déli pályaudvarról Keszthelyre 10:35-kor elindult és Érd felső felé elterelt Balaton InterCity (IC 864) Háros állomáson elgázolt egy embert, aki a helyszínen életét vesztette. Az InterCity utasait átszállították a Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár közötti G43-as vonatra.

 „Sajnos pont láttam”

„Mi pont arra mentünk és sajnos láttam olyat a vonatból, amit nem kellett volna” – írta egy szomorú utas a történtek után a Facebookon.

Pénteki tragédia

Pénteken is több tragédia történt a vasúton: hajnalban elütött egy embert a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó vonat Göd közelében. Eleinte sok volt a rejtély a történtekkel a kapcsolatban, a Mávinform azt írta, „gázolás gyanúja miatt várakozik a vonat, emiatt jelentősen nőtt a menetideje”. A szemtanúkat sokkolták az események.

Gázolás Göd közelében

„A Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 5:58-kor továbbindult G70-es vonat gázolás gyanúja miatt Göd közelében várakozik, jelentősen nőtt a menetideje. Az ugyanazon vágányon haladó, Vácról 6:04-kor elindult S70-es vonat visszatért Vácra” – adta hírül a reggeli órákban a Mávinform. 

Nagy a felháborodás

Természetesen a reggeli rohanásban nem jött jól az újabb tragédia. Nagyon sokan nem jutottak el a munkahelyükre, az iskolába időben, hatalmas a felháborodás az események miatt. „Dunakeszin már nem lehetett felszállni, annyira tele volt az, ami jött 1 óra várakozás után. Több, mint 1 órája várunk” – írta egy utas a Facebookon. „Kedves MÁV! Másfél órával a baleset után sem történik semmi! Nem hiszem el, hogy nem tudnak pótlóbuszt vagy valamit intézni, de a jegyár emelés az működik!” – tette hozzá egy elkeseredett kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció