Két család tagjai brutális verekedést rendeztek a szombathelyi majálison. A felfújható csúszda előtt ütötték-rúgták egymást. A szürreális jelenetről videófelvétel készült, amelyet a cikkünk végén tudsz megnézni.

Ellenséges család

A két család már hosszabb ideje ellenséges viszonyban állt egymással, emiatt rendszeressé váltak közöttük a fenyegetések és a tettlegességig fajuló konfliktusok, amelyekkel összefüggésben már több büntetőeljárás is indult.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Majálison balhéztak

2023. április 30-án azonban elszabadult a pokol: a két család a helyi majálison mulatta az időt, mígnem a két família egy-egy tagja, egy férfi és egy nő szóváltásba keveredtek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Verekedni kezdtek

Közöttük és a hozzájuk csatlakozó további vádlott között dulakodás alakult ki, amelynek során egymást és a vádlott nő segítségére siető férfi sértettet is bántalmazták.

Viperával verekedtek

A négy vádlott – egyikük a kezében tartott teleszkópos bottal, amit a köznyelv viperának nevez – közrefogta a sértettet, akit többször megütöttek és megrúgtak, majd miután a bántalmazott férfi a földön maradt, távoztak a helyszínről.

Ketten sérültek

A verekedés során az egyik vádlott nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg egy másik, illetve a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

Megbotránkoztatást keltett

A vádlottak erőszakos magatartása – amelynek során egyikük az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas teleszkópos botot tartott magánál – alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Vádat emeltek

A Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat öt férfival és egy nővel szemben. Négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, míg kettő esetében felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést indítványoztak. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt majd.

Balhé a benzinkúton

Tavaly, a kemecsei benzinkúton is balhézott két csapat. Az egyik férfi a benzinkút előtt beszélgetett az ismerőseivel, amikor észrevette, hogy egy kocsival megérkezik a haragosa. Nem sokat teketóriázott, azonnal előkapott egy kést a nadrágja zsebéből, és szaladt is kiabálva felé. A férfi ekkor még menekülőre fogta, azonban ugyanebben az időben egy kisbusszal megérkeztek a rokonai, akik fém rudakat vettek magukhoz, és azonnal a támadó felé indultak.

Vasrúddal püfölte őket

Ezen felbátorodva a menekülő férfi is kivett egy fém botot a kocsijából, és mindannyian a támadóra, valamint a bántalmazást megakadályozni szándékozó tanúra támadtak, és püfölték őket. 

Felfüggesztett börtön

A bántalmazás miatt az egyik vádlott és a tanú könnyű, zúzódásos sérülést szenvedtek el. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, és próbára bocsátást kért a bűnösségüket beismerő, és megbánó balhézókra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szombathelyi balhéról készült videó

Kiemelt kép: a kemecsei balhén készült felvétel – Forrás: ugyeszseg.hu