Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy nő és három férfi ellen a Marcali Járási Ügyészség.

Drogot adott el

A Somogy Megyei Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: egy budapesti férfi kábítószereket adott el a marcali nőnek, aki azokat több városban is értékesítette, a másik két férfi pedig segítséget nyújtott ehhez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Több helyen kötöttek üzletet

A vádirat szerint a budapesti vádlott 2020 nyarától 2021 februárjában történő letartóztatásukig a marcali nőnek rendszeresen marihuánát, amfetaminport és extasyt adott el. Az “üzletkötések” több városban, így Keszthelyen, Siófokon, Fonyódon, illetve Budapesten történtek.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiterjed vevőkör

A nő – aki a szereket nemcsak a budapesti kapcsolatától, hanem segítője révén Kecskemétről is beszerezte – a megvásárolt illegális anyagokat részben elfogyasztotta, részben továbbértékesítette, mivel Marcaliban kiterjedt vevőköre volt.

Az élettárs is segített

A kábítószer-kereskedésben a nőnek a volt élettársa is segített; a férfi vevőt hajtott fel, az asszony kábítószerrel összefüggő tartozását utalta át, vagy amikor a nő nem volt otthon, átadta az érkező vásárlónak az előre kiporciózott anyagot.

Ez várhat rájuk

A vádlottakkal szemben az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén 5 évtől 7 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását indítványozta – áll a közleményben.

December elején egy ügyvéd házaspáron ütöttek rajta

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásában 2021. december 7-én reggel két Pest megyei településen ütöttek rajta egy-egy ingatlanon a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály bevonásával. 

Továbbadták egy solymári férfinak

A nyomozás adatai szerint egy Pest megyei ügyvéd házaspár amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit továbbértékesítésre adott el egy solymári férfinak.

Rengeteg mindent foglaltak le

A házaspártól két gépkocsit, értékes karórákat és készpénzt foglaltak le. A jelentős mennyiségű drog a továbbértékesítő lakásán tartott kutatás során került elő: ott bruttó két kilogramm amfetamint és bruttó fél kilogramm kokaint találtak a budapesti rendőrök. A kábítószerek feketepiaci összértéke elérheti a húszmillió forintot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

További részletek ebben a cikkünben:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels