A 76 éves Marikát halálra gázolta egy kenyeres autó a saját háza előtt. Az autót egy olyan sofőr vezette, aki előtte segítette az idős asszonyt és beteg férjét.

Halálos gázolás

Egy tolató kenyereskocsi október 30-án halálra gázolt a saját háza előtt egy 76 éves asszonyt a Veszprém megyei Papkeszin. Az idős asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Kiszolgált egy vevőt

Az autó sofőrje több mint 20 évig vitte a faluba a kenyeret az egyik közeli pékségből. A tragédia napján a Balatonalmádin férfi délután egy óra előtt parkolt le az egyik  családi ház előtt. De amíg a szomszédnak eladott valamit, váratlan dolog történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vette észre a sofőr Marikát

„A szomszéd kislányt kiszolgálta, és nem vette észre, hogy anyu közben kiment az autóhoz vásárolni. A holttér miatt biztosan nem látta szegény és tolatásba kezdett”- mondta a Borsnak az áldozat lánya.

A sofőr őrjöngött

A szemtanúk szerint a sofőr a baleset utáni pillanatokban őrjöngött, hogy miért kellett aznap bemennie dolgozni.

Két óráig küzdöttek Marika életéért

„Több mint két órán keresztül próbálták megmenteni édesanyám életét a mentősök, még helikopter is érkezett a helyszínre, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta” – fakadt sírva a 40 éves nő, aki a baleset előtt nem sokkal ment haza a szüleitől a közeli otthonába. A tragédiáról a szomszéd értesítette, ő pedig biciklivel sietett vissza, de az édesanyja akkor már eszméletlenül feküdt.

Végignézték az életmentést

Anikó azt mesélte, hogy édesanyja gázolás után még magánál volt, a szomszédtól próbált segítséget kérni, de már késő volt. Közben is kijött a házból Marika súlyos beteg édesapja is, együtt nézték végig, hogy hogyan küzdenek az idős asszony életéért.

Gondatlanság történt

Az áldozat lánya nem haragszik a kocsit vezető Vilmosra. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás. 

Kisegítette a házaspárt

„Nagyon jól ismerjük a gázolót, édesanyámnak rengeteget segített korábban. Apának még az év elején volt agyvérzése, rehabilitációra kellett mennie, de nem volt rá pénzük és ő segítette ki őket” – mondta Szekeres Anikó.

Nem hibáztatják a sofőrt

A kapujuk előtt állt meg mindig, hogy ne kelljen messzire sétálniuk, s gyakran érdeklődött arról is, hogy miben tud nekik segíteni. A család egyáltalán nem hibáztatja a sofőrt, egy szerencsétlen balesetként fogják fel a tragédiát. Az ötvenes éveiben járó férfi azóta nem találkozott a családdal, de Anikó elmondása szerint egy levelet küldött nekik, amiben a részvétét fejezi ki és bocsánatot is kér tőlük.

Minden pénzük elment a temetésre

A 71 éves korában megözvegyült László borzasztó állapotban van, a lánya a családjával együtt oda költözött hozzá. Mária nénit azóta elhamvasztották, de erre a családnak ráment minden pénze, a tisztes temetésre így szinte semmijük nem maradt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: deltahirek.hu