Több gyerek is ivott vagy evett a vegyszerből, amiről az ötödikes fiú azt mondta, limonádé vagy robbanócukorka.

Azonnal hívták a szülőket

A szülők szerint egy gyerek rosszul lett, ezek után több mentőautó és a rendőrség is a helyszínre vonult, ám – szerencsére – senkinek nem lett komolyabb baja. „Egy óra magasságában jött egy telefon az osztályfőnöktől, hogy azonnal menjek, mert a gyerekem vízkőoldót ivott, és jön a mentő, és valószínűleg beviszik őket gyomormosásra” – nyilatkozta az egyik szülő, aki kérte, ne legyen felismerhető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt nagyobb bajuk

Az egyik anyuka úgy rohant, hogy hamarabb ért oda, mint a mentők. „Gyerekek tömkelege felsorakozva az igazgatói irodában, de egyiknek sem volt nagyobb baja. Mint kiderült, az egyik ötödik osztályos gyerek citromsavas vízkőoldó port vitt be az iskolába” – mondta az édesanya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt hazudta a gyerek

Egy másik szülőnek a gyereke mesélte, hogy a fiú a por állagú vegyszert robbanócukorkaként kínálgatta. „Több alsós gyerek meg is kóstolta, de mihelyt érezték, hogy ez nem az, kiköpték. Aztán felhígította a fiú vízzel, majd limonádéként kínálta a felső tagozatosoknak” – mesélte egy szülő a Blikknek.

Nem vittek senkit kórházba

A szülők szerint többen ittak belőle, s egy fiú rosszul is lett tőle. „Kérdezte tőle a védőnő, hogy evett-e valami olyat, amitől rosszul érezheti magát, és akkor derült ki, hogy kapott ilyen port”. A mentők azt írták, két gyereket vizsgáltak meg és láttak el a helyszínen. Senkit nem kellett kórházba vinni. A rendőrség azt közölte, nem indult eljárás az eset után.

Bántalmazta osztálytársait

A szülők szerint a vegyszert kínálgató fiú ötödikes, de már elmúlt 12 éves. Jelenleg nevelőszülőknél van. A fiúnak már több minden van a rovásán: több alkalommal lopott a nevelőszülőktől is pénzt, illetve többször fenyegette és bántalmazta az osztálytársait.

Szentendrei eset

Korábban írtak róla, felháborodtak a szentendreiek: egy ismeretlen személy kolbászba tett patkánymérget szórt el a város utcáin. Egy háromgyermekes család az otthona előtt talált belőle több darabot. A rendőrséget is értesítették, kamerákat is felszerelnek majd, és abban bíznak, hogy sikerül elfogni a szívtelen elkövetőt.

„Patkánymérget találtunk az ajtómban”

„Tegnap délután, a Szmolnyica sétányon, az ajtómban patkánymérget találtunk. Reggelre még többet, kolbászba is raktak belőle. Köszönjük szépen! Köszöni a három kisgyerek is, aki itt lakik és játszik a kertben. A rendőrség volt kint, a mérget elvitték. Kamerákat szerelünk fel, a ház lakói fokozottan figyelnek” – ezt a bejegyzést tette közzé egy édesanya egy szentendrei Facebook-csoportban.

Erre nincsenek szavak

Természetesen felháborodtak a szentendreiek, miután értesültek a történtekről, és igazi kommentáradat követte a poszt közzétételét. „Erre nincsenek szavak! Évek óta megy Szentendrén a kutyák és a macskák szisztematikus mérgezése. Aki/akik ezt csinálják láthatóan veszélyesek az emberekre is. A rendőrség miért nem nyomozza már ki, hogy kik művelnek ilyet?” – tette fel valaki a kérdést.

„Ne csak a kutyásokat féltsük!”

És mi van, ha azt véletlen egy kisgyerek eszi meg? Ne csak a kutyásokat féltsük!!! Meglátja a kisgyerek, hogy kolbász, ő is hiheti azt, hogy étel. Az én fiaim például imádják a kolbászt és a két kicsi ezt kérdezés nélkül megette volna” – írta egy helyi lakó.

Egész éjjel hányt a kutya

„A lányunk kutyája tegnap egész éjjel hányt. A patakparton voltak” – fűzte hozzá egy kommentelő. „Két éve a Kondor Béla utcában is volt egy ilyen agyoniskolázott egyén, aki a nyestek ellen kirakott mérget egy játszótér szomszédságában. A rendőrségen bejelentést tettünk, semmit se csináltak sajnos” – elevenített fel egy régi történetet egy szentendrei lakó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció