Mécsessel emlékezik a Deák téren három évvel ezelőtt meggyilkolt Gergőre a családja. 2020. május 22-én, a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián két fiatalt késelt halálra. Az ügyben még nem született ítélet, a gyászoló apa pedig már azt szeretné, ha végre lezárulna a rémálom.

Elszabadult indulatok

Cs. Krisztián 2020. május 22-ére virradó éjjel több barátjával a 18. születésnapját ünnepelte. Szokásukhoz híven sokat ittak, agresszíven viselkedtek. Több fiatalba is belekötöttek, míg végül a 16 éves Lászlóval, és barátjával, a 21 éves Gergővel kerültek összetűzésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ketten is meghaltak

 Krisztián egy késsel mindkét fiatalt megszúrta. Ők a helyszínen életüket vesztették. Mivel az áldozatok ismert futballdrukkerek voltak, napokkal később az Újpest és a Fradi szimpatizánsai közös megemlékezést tartottak. A demonstrációhoz csatlakoztak különböző politikai csoportok is, akik a halálbüntetés visszaállítását kezdték szorgalmazni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon elhúzódott

 „Az ügy nagyon elhúzódott. Júniusban is lesz még három tárgyalás – mondta a Borsnak a családfő, aki az ügy első tárgyalási napjain még megjelent, de azóta nem ment el a bíróságra.

„Ez a gyerek nem tudja, mit tett”

„Nem szeretném látni a fiam és a barátja gyilkosát. Ez a gyerek nem tudja, hogy mit tett. Fiatal volt és bohém, de van egy hatalmas probléma: tisztességes ember nem úgy ünnepli a 18. születésnapját, hogy kiolt két életet. Nagyon bántanak a történtek. Lacit is kisgyerek óta ismertem” – mondta Imre, aki szerint az ilyen emberektől meg kell védeni a társadalmat.

A halálbüntetés visszatartó erő lenne

„Korábban a büntetés-végrehajtásban dolgoztam, így tisztában vagyok azzal, hogy Krisztiánra a fiatal korára tekintettel akkor sem lehetne kiszabni a halálos ítéletet, ha még lennének hazánkban kivégzések. Általánosságban azonban támogatnám a halálbüntetés újbóli bevezetését, mert megfelelő visszatartó tényezőnek tartanám” – jelentette ki Imre.

Sok a bizonyíték

„Kapjon szigorú és méltó büntetést. Azt szeretném, hogy az ügynek végre vége legyen, a tettes pedig vállalja a felelősséget. Az felháborít, hogy a rengeteg egyértelmű bizonyíték ellenére sem ismerte be a tettét. Az előkészítő tárgyaláson felajánlották neki a 23 év 10 hónapot, de elutasította. Láttam a térfigyelő kamerák felvételeit is, melyek alapján egyértelmű, hogy mi történt” – magyarázta a gyászoló apa, akitől Krisztián a mai napig nem kért bocsánatot.

Minden nap gondol rá

„Arról hallottam, hogy a vádlott édesanyja megpróbálta velünk felvenni a kapcsolatot, és szeretett volna a temetésre is kijönni, de erre semmi szükségünk nem lett volna” – mondta Imre, majd azt is elárulta, hogy nincs nap, melyiken ne gondolna az elhunyt gyermekére.

Hazahozták a hamvait

„Hiszünk benne, hogy itt él velünk. Gergőnek három testvére maradt, akikkel rendszeresen beszélünk róla. A hamvai egy részét nem szórták szét a temetőben, hanem hazahoztuk. Most pedig mécses ég az emlékére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció