Várandós anyukát hagyott cserben annak a lengyel rendszámú kamionnak a sofőrje, amely szerda délután az M2-es autóúton az árokba szorított egy édesanyát az autójával. Kiszállt, megnézte, majd elhajtott. Amikor a határon elfogták a 62 éves sofőrt azt hazúdta, hogy észre sem vette a balesetet.

Sorsára hagyta az asszonyt

Megállt, kiszállt, megnézte, majd visszaült kamionjába és elhajtott az a lengyel sofőr, aki várandós nőt hagyott sorsára felborult autójában, miután sávváltás közben árokba sodorta a gyanú szerint.

Nekiütközött a kamion

Hazafelé tartott október 7-én kora délután autójával az M2 autóúton a 45 éves asszony. A külső sávban haladt, amikor egy kamion a belső sávból átsorolva nekiütközött. Az ütközés következtében a nő az útmenti árokban sodródott, majd felborulva megállt.

Segítségnyújtás nélkül elhajtott

A kamionos félrehúzódott, néhány percig tétlenül nézte, ahogyan az asszony egy időközben megálló férfi segítségével próbált kikászálódni a roncsolódott járműből, majd visszaült a volán mögé, és segítségnyújtás, valamint adatai hátrahagyása nélkül elhajtott.

Nem lett baja a babának

Az asszony könnyű sérülést szenvedett, születendő gyermekének szerencsére nem esett baja.

A váci rendőrkapitány pont ott volt

Az árokba borult járművet látó váci rendőrkapitány satufékezett, segítséget nyújtott a megsérült asszonynak és nem átallott a járműszerelvényről kapott leírást is tovább adni kollégáinak.

Két órával később elfogták a suttyó sofőrt

Ez alapján Rétságnál sikerült fél órával később elfogni a 62 éves férfit és leszemlézni a sérült kamiont.

Behazudta, hogy nem érzékelte az ütközést

Kihallgatásán a sofőr azt állította, nem érzékelte az ütközést, a baleset okozásáért nem érezte magát felelősnek.

Megindult az eljárás

A Váci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

Kiemelt kép: illusztráció