A térfigyelő kamerák világában azt hitte a két tolvaj, hogy csak úgy beállhatnak egy teherautóval egy építkezésre, ott felpakolhatják a gépeket és egyszerűen ellopnak mindent. Rosszul gondolták, nem haladnak a korral.

A 38 éves P. Viktor és társa, az 52 éves C. Róbert a rendőrök látókörébe egy korábbi, 13. kerületi betörés kapcsán kerültek, akkor a nyomozás adatai szerint a két férfi egy angyalföli építkezés konténereit feszítette fel.

Az elkövetők a konténerekből több mint 8 millió forint értékben vittek el szerszámgépeket. A nyomozók a kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy a lopás előtt az elkövetők először egy személyautóval feltérképezték az építkezéseket, majd a kiszemelt helyszínre egy hátsó emelőfalas teherautóval mentek vissza, hogy a nagyobb súlyú gépeket is el tudják vinni.

A nyomozók a felvételek alapján azonosították az autók típusait, majd április 30-án a 15. kerületben felfigyeltek egy, a kamerafelvételeken szereplő tehergépkocsira. A rendőrök a teherautót Gödöllőig követték, ahol az autóban ülő két férfi egy építkezés mellett álló autó platójáról leemelt egy szerszámgépet, majd megpróbáltak elmenekülni.

A rendőrök a teherautó utasait elfogták, majd a gépkocsi rakterében, valamint az egyik férfi lakásán tartott kutatás során talált szerszámgépeket lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói P. Viktort és C. Róbertet 3 rendbeli lopás bűntett, 1 rendbeli lopás bűntett kísérlet és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett letartóztatták őket.

Kiemelt kép forrása: police.hu