Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a Siklósi Rendőrkapitányság rendőrei, miután pénteken talicskával toltak haza egy Baranya megyei, alsószentmártoni férfit a helyi kocsmából, aki nem sokkal később meghalt. Az egyenruhások segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoznak.

Talicskával tolták haza

Egy alsószentmártoni férfit talicskával kellett hazavinni pénteken a helyi kocsmából, amit ráadásul egy bolt kamerája fel is vett – az esetről készült felvételt ide kattintva érheted el. Az alsószentmártoni férfit néhány órával később holtan találták meg – írja a Blikk a Siklósi Hírek alapján.

Egy alsószentmártoni férfit toltak a talicskában

Mozdulatlan volt az út során

A talicskás hazaút során a férfi mozdulatlanul feküdt, viszont a rendelkezésre álló adatok szerint nem egyértelmű, hogy a férfi az út során halhatott meg, vagy már a zugkocsmában halott volt. Ez utóbbit a kocsma tulajdonosa tagadja.

Ismerős bukkant rá

Egyik ismerőse talált rá a talicskában hazatolt férfi holttestére. A 40 éves alkalmi munkákból élő alkoholista halálesetét a rendőrség kezdte el vizsgálni.

Nem tudják a halál pontos okát

A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet – gyilkosság vagy más bűncselekmény látszatát kerülve –, azonban a halál pontos okát még nem sikerült megállapítaniuk. A siklósi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Sokan szerették

Amint azt a Siklósi Hírek megjegyzi, az elhunyt férfi szülei egy 2019-es tűzben vesztették életüket. A férfit szorgalmasnak ismerték, a faluban mindenki szerette őt.

Nagylókon a székhez kötöttek egy ittas férfit

Korábban a Kékvillogó is írt róla, hogy hatalmas botrány lett abból a részeg estéből, amelyen egy ittas férfit egy nagylóki vendéglátóhelyen a székhez kötöttek, majd magára hagyták. A vádirat szerint a megkötözött férfit magára hagyták, aki emiatt és a jéghideg időjárás miatt kihűlt és meghalt.

Megpróbált a férfi kiszabadulni

A székhez kötözött, mozgásában így erősen korlátozott férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni az erős fogásból, de erre képtelen volt. A próbálkozás során a férfi a székkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

Ítélet született a nagylóki székhez kötözés ügyében

A Székesfehérvári Törvényszéken 2020. november 11. napján megtartott előkészítő ülésen négy terhelt a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében két vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, két terhelttel szemben pedig 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetését szabta ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke