A szakértői vélemények meghallgatásával folytatódott hétfőn a bíróságon a lányait megölő L. Tamás elleni per. A Budapest Környéki Törvényszéken folyamatban lévő tárgyalás során a kettős gyilkossággal vádolt kegyetlen apa elméjét is megvizsgálták.

Ép az elméje

A pszichológusok és az elmeorvosok szerint bár labilis személyiség, nem szenved elmezavarban, ami kizárná a büntethetőségét. L. Tamás pontosan tisztában volt azzal, mit tesz, annak mik a következményei. A férfi a bíróságon azt állította, hogy szerette a lányait.

Levelet írt a testvérének

A szakértők szerint sértődöttség , sértettség és harag vezérelte a kettős gyilkosság elkövetésénél. Feltehetően a feleségén állt bosszút. L. Tamás a gyilkosság előtt egyébként leveleket is írt a testvérének, amiben bár gyilkosságról nem beszél, de arról igen, hogy végleges lépésre szánta el magát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Retteg a börtönben

Emiatt azt hitték el akarja rabolni a lányokat és külföldre akar szökni velük. L. Tamás a levelekre sem emlékszik, de azt elismerte, mindegyiken az ő kézírása található. A leveleket egyébként kitalált nevekkel és címekkel adta postára, állítja erre sem emlékszik. A Blikk azt írja, a férfi most attól retteg, a börtönben meg fogják ölni, a szakértők pedig arra következtetnek, az öngyilkossági kísérlete nem volt komoly.

Megromlott a házasságuk

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy L. Tamás és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását. A Gödöllői Járásbíróság 2012 áprilisban felbontotta a házasságot, a gyermekeket pedig az édesanyjuknál helyezte el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a tinédzser lányaival.  Az elkövető a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt is vásárolt a tervezett cselekmény elkövetése érdekében.

Ölt, majd egy vonat elé lépett

2022 nyarán Aszódon a 46 éves férfi megölte a lányait, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A gyilkosságok után a Heves megyei Adácsra autózott, a postán feladta az előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve próbálta eldobni magától az életét.

Napokig keresték

A helyszínről életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála. Csak több nap múlva derült ki, hogy az öngyilkosjelölt férfi azonosa a lányait meggyilkoló apával.

Nem tudták kihallgatni

Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

A lányokat is keresték

A tragédia előtt az áldozatokat, a 14 és egy 16 éves lányokat több napig kereste a rendőrség: az édesanyjuk is kétségbeesve kutatott a gyermekei után, akik eltűnése miatt körözést is kiadtak, ám végül csak holttestük került elő.

Kegyetlen apa

A végzetes éjszakán L. Tamás bement a már alvó lányaihoz. Először a kisebbik gyermekével végzett, majd a nagyobbik lányára sújtott le a baltával, miután egy késsel megszúrta. Mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta.

Betakarta a holttesteket

A szörnyű tett után, a férfi a holttesteket betakarta, megmosakodott, átöltözött, a konyhában elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tényleges életfogytiglant kérnek rá

A férfire Tényleges életfogytiglant kértek az előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfire. A férfi azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, de nagyon sajnálja, mert nem akarta bántani a lányait. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelés a gyilkosság után

Kiemelt kép: a kegyetlen férfi – Forrás: police.hu