Nemcsak a találékonyságra és a gyors helyzetfelismerésre, de egy kis gimnasztikára is szüksége volt annak a biatorbágyi körzeti megbízottnak, aki egy autó motorterébe szorult macskát szabadított ki Budaörsön. A bajba jutott állat épségben kikerült az autóból, és azóta az állatmentők gondoskodnak róla.

Beszorult a macska

Hangos nyávogásra lett figyelmes egy járókelő, amikor a napokban egy budaörsi parkolónál járt. Megnézte, honnan jön a hang, majd egy leállított autó mellett megállt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Telefonálni kezdtek

A járókelő a nyávogó kocsi mellett állva rögtön tudta, mit kell csinálni, és hívta a rendőröket. Amikor a biatorbágyi körzeti megbízott kiért a helyszínre, ő is telefonálni kezdett a macska megmentése érdekében.

Kinyitották az autót

A kocsi tulajdonosa a parkolóban kinyitotta a kocsiját, majd Horváth Ferenc főtörzsőrmester, biatorbágyi körzeti megbízott megkezdte a cicamentést.

Alulról próbálta elérni

Minden irányból próbálkozott

Miután a rendőrnek sikerült azonosítania, hol lehet a kisállat, alulról, majd felülről is próbálta megközelíteni a jármű motorterébe szorult macskát. A földön fekve és a motortérre hasalva igyekezett elérni a jószágot, és nem kis fáradozás után, de sikerült hozzáérnie az egyre hangosabban jajgató cirmoshoz.

Nagyon apró helyre mászott be a macska

Kimentette a kiscicát

Amikor a rendőr végre elérte a kismacskát, már mindenki tudta, aki a közelben volt, hogy az állat épségben meg fogja úszni az esetet. Miután Horváth főtörzsőrmester néhány simogatással megnyugtatta a bundás állatot, átadta a macskát az időközben kiérkező állatmentőknek.

Megmenekült a kismacska

Biztonságba került

A kissé olajos, koszos kiscicát az állatvédők megmosdatták, Horváth főtörzsőrmester pedig szintén megtisztította az egyenruháját a sikeres mentés után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Cicamentés Budaörsön – Forrás: Police.hu