Vádat emelet a Pécsi járási ügyészség egy komlói férfival szemben, mert korábban piásan inzultált egy buszvezetőt, valamint zavarta a vezetésben, ezzel veszélybe sodorva a járművön utazók életét.

Piásan szállt fel

2022. decemberében a férfi piásan Pécsett felszállt egy Komlóra tartó menetrend szerinti buszjáratra. Az elindulást követően a férfi az előtte lévő ülésen utazó két utast inzultálni kezdte, egyiküknek kisodorta a füléből a fülhallgatóját, a másik utasnak megfogta hátulról két kézzel a fejét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Inzultálta az utasokat

A történtek miatt az autóbuszvezető felszólította a férfit hogy menjen az autóbusz elejére, és ott a jobb oldali első ülésre üljön le. A férfi ennek eleget tett, azonban rövid idő elteltével odament egy másik utashoz, akitől cigarettát kért, majd arra rágyújtott a buszon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megállt a busz

Az autóbuszvezető ezt észlelve a buszt megállította, elkérte az égő cigarettát, amit eldobott, majd felszólította a férfit, hogy üljön le és maradjon nyugton.

Megragadta a kormányt

A részeg férfi azonban ezt nem hagyta annyiban, majd egyszer csak, valahol Hosszúhetény közelében felugrott az ülésről és a sofőrhöz lépett. Mindkét kezével belekapaszkodott az ekkor körülbelül 60-70 km/h-val közlekedő busz kormánykerekébe és azt az útpadka felé rántotta.

Fékezett a sofőr

Eközben a férfi le is térdelt, hogy minél nagyobb erővel tudja a kormányt jobbra húzni. Az autóbusz erősen belengett, azonban a busz vezetője erőteljesen ellenirányba kormányzott és közben fokozott erővel fékezett. 

Az árok előtt állt meg

A busz az út jobb oldalán lévő útpadkára hajtott, azonban az erőteljes fékezésnek köszönhetően az út mellett lévő árok előtt megállt.

Veszélyben voltak az utasok

A férfi ezzel a buszon utazók életét, testi épségét is veszélyeztette, ezért az ügyészség vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt, mely alapján a bíróság 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, a végrehajtást 2 év próbaidőre felfüggesztett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Segítséget színlelve fosztottak ki egy piás férfit Budapesten – videón a megdöbbentő eset

Kiemelt kép: Illusztráció