Befejeződött az ügy vizsgálata, három szobortolvajjal szemben folyt az eljárást.

Eredményesen zárult a nyomozás

A Miskolci Rendőrkapitányság három putnoki férfit vádolt meg azzal, hogy szétdaraboltak és elloptak egy tekintélyes méretű szobrot még 2022. január 30-án. Egy miskolci egészségügyi központ udvarán állt az az alkotás, amelynek lába kélt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megcsonkították a tolvajok a szobrot

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A csonkítás nyomai

Nem tudták egyben ellopni

Mivel a szobor igen méretes volt, és súlya összesen mintegy 122 kilogrammot nyomott, a bűnözők úgy döntöttek, feldarabolják. 15 elemre vágták fel a sárgarézből készült alkotást, majd megpróbálták értékesíteni. Egy ózdi színesfém-átvevőhelyre vitték.

Színesfémként akarták értékesíteni az alkotást a bűnözők

Azt hitték a tolvajok, a sárgarézből készült alkotást jó pénzért elpasszolhatják

Pechjük volt

A telephely munkatársai gyanút fogtak, és szóltak a rendőröknek. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai nem tétováztak, és elfogták a feltételezett elkövetőket. Az adatok és bizonyítékok egyeztetése után szóltak a miskolci nyomozóknak, hogy elfogták a tolvajokat.

A telephely munkatársainak lelkiismeretességével nem számoltak a bűnözők

A megcsonkított szobor egyik darabja

Sorsukról később születhet döntés

Egyelőre nem ismert, hogy a három szobortolvaj milyen büntetést fog kapni a tettéért. Ami bizonyos, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket már végrehajtotta. Az iratokat át is adták az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu