Kigyulladt egy hulladéklerakó szerdán kora este Cegléd külterületén, az M4-es autóút szomszédságában, a szemét 1500-2000 négyzetméternyi területen lángol – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Hatalmas erőkkel vonultak ki a tűzoltók

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányításával a ceglédi, a szolnoki, a nagykátai és a kecskeméti hivatásos, valamint a farmosi önkéntes tűzoltók próbálják megállítani a szemét mélyéről feltörő lángok terjedését és eloltani a tüzet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Homokkal próbálták letakarni a tüzet

A tűzoltók a vízsugarak alkalmazása mellett munkagépek segítségével próbálják homokkal letakarni a szemetet. A munkát nehezíti, hogy erős a szél és intenzív füst gomolyog a helyszínen – írta az OKF. – számolt be erről a Blikk.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Negyven ember került veszélybe

Ahogy arról korábban is írtunk, tűz ütött ki egy négyemeletes szociális intézményben Budapesten, a 10. kerületi Jászberényi úton, a lángokat gyorsan eloltották, azonban a füst miatt 40 embert az intézmény udvarára kísértek a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A földszinten csaptak fel a lángok

A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, porral oltóval és egy vízsugárral rövid időn belül eloltották az egyik földszinti helyiségben felcsapó lángokat.

Átszellőztetik az épületet

A felsőbb szinteken tartózkodókat, kilencven embert arra kérték, ne hagyják el szobáikat. A tűzoltók átszellőztetik és átvizsgálják az épületet.

Három embert vittek kórházba

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy eddig három embert, két nőt és egy férfit kellett kórházba szállítani enyhe füstmérgezés miatt. A mentők jelenleg hét mentőautóval és egy motorral vannak a helyszínen, még tart a kimentettek vizsgálata. Életveszélyes sérült nincs köztük.

Azonnal megkezdték a mentést

A BRFK 10. kerületi rendőrkapitányság rendőrei érkeztek először a helyszínre, és a kiérkező két rendőr azonnal megkezdte az idősek kikísérését a sűrű füstből. Később több rendőri egység is érkezett, akik azonnal bekapcsolódtak a mentésbe. A tűzeset körülményeit a BRFK közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Öngyújtóval okozott tüzet

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 57 éves férfival szemben, aki 2021 áprilisában öngyújtóval okozott tüzet az egyik fővárosi kórház kétágyas kórtermében, amelynek következtében egy 73 éves, ágyhoz kötött betegtársa olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt.

Egy szobában feküdtek

A főügyészség a közleményében azt írta, hogy a férfit az egyik budapesti kórház Covid-osztályán helyezték el koronavírus-fertőzés miatt. A másik betegágyon fekvő 73 éves férfi az egészségi állapota miatt a mozgásában korlátozva volt, beszélni sem tudott, és a vádlotthoz hasonlóan oxigéntámogatásban részesült.

Meggyulladt az ágyneműje

A vádlott, mivel dohányos volt, cigarettát és öngyújtót is tartott magánál; 2021. április 6-án kora reggel az ágyán ülve elővette és meggyújtotta az öngyújtóját, amelynek hatására meggyulladt az ágyneműje. Miután ezt észlelte, segítségért kiáltozott.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció