Súlyos baleset történt Budapesten, a Petőfi híd budai hídfőjében, a Goldmann György térnél csütörtök este. Egy 3-as BMW nekivágódott a megállóban várakozó 4-es villamosnak. Az autó jobb első ködlámpája az ütközés helyszínétől körülbelül 50 méterre ért földet, illetve aszfaltot. A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Tudósításunk végén láthatják helyszíni felvételeinket.

Gyorsan ment, utolért egy Suzukit

Egy 3-as BMW Pestről Budára tartott, a szemtanúk elmondása szerint a megengedett sebességnél gyorsabban, amikor a budai hídfő közelében utolérte a belső sávban előtte jóval lassabban haladó Suzuki Swiftet. A fiatal, rutintalan sofőr későn és rosszul reagált a kialakult helyzetre, így autójával hátulról a Suzukinak ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvesztette uralmát a jármű felett

A Swift a külső sávba, egy taxi elé sodródott, amellyel pár centi híján össze is ütközött. A BMW vezetője eközben elrántotta a kormányt balra és az elválasztó félgömbökön keresztül a 4-6-os villamos pályájára csúszott. Onnét a sofőr egy újabb hirtelen kormánymozdulattal még visszahozta az autóját, viszont eközben elvesztette uralmát a BMW felett, amely jobbra kisodródott a külső sávba, majd a kijelölt gyalogátkelőhely közelében utolérte a taxi előtt haladó Ford Fusiont.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szorult helyzetben

A BMW vezetője újból elkapta a volánt balra, így viszont még rosszabbul járt: még mindig jelentős sebességgel a megállóban álló 4-es villamos hátuljának vágódott. A sofőr nem használta a biztonsági övét, emiatt a műszerfal alá zuhant, eközben összetörve a kormányt is. Bár az elülső légzsákok az ütközés ereje miatt kirobbantak, a fiatal férfi súlyos láb- és medence sérüléseket szenvedett.

Izolációs fóliába helyezték

Nem is tudott szorult helyzetéből saját erőből kiszabadulni, ezért őt a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból (hallhatóan nagy fájdalmai voltak, mivel többször hangosan felnyögött) majd először gerincágyra, utána hordágyra fektették, ezt követően izolációs fóliába helyezték és csak ezután tolták be a mentőautóba, ahol még több, mint 20 percig ápolták, végül megkülönböztető jelzés használatával szállították kórházba.

Sokkot kapott a suzukis lány

A Suzukit vezető fiatal lány ki tudott szállni autójából, de sokkot kapott és szédült, a földön ülve várt a mentőkre, őt is kórházba vitték, de szerencsére neki nem súlyos az állapota. A villamoson tartózkodó utasok közül senki sem sérült meg, mindannyian biztonságban elhagyták a fedélzetet.

Hatalmas erővel

Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a BMW jobb első ködlámpája az ütközés helyszínétől körülbelül 50 méterre ért földet, illetve aszfaltot. A tűzoltók a sofőr kiszabadítását követően áramtalanították az összeroncsolódott BMW-t, amelynek motortere úgy nézett ki az elolvadt alkatrészekkel, mintha az ütközés után kigyulladt volna – füst ugyan egy ideig szállt fel a motorból, de égett szag nem volt, tűzoltás nyomait sem lehetett tapasztalni, illetve a Katasztrófavédelem közleménye sem utalt ilyen jellegű beavatkozásra. A baleset miatt a 4-es és a 6-os villamos helyett a Corvin-negyed M és a dél-budai végállomások között mintegy három órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: az ütközés helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK