Alig fél órán belül két motoros szenvedett súlyos balesetet szerda este a 8. kerületi Rákóczi téren. Először egy figyelmetlen autós miatt bukhatott egy hondás, majd mire épphogy stabilizálták a sérült állapotát a mentők, máris rohanhattak a közelben történt motoros gázoláshoz.

Állítólag jött egy autó

Először egy Honda CB600-assal bukott egy férfi a József körút Üllői út felé vezető belső sávjában, miután (állítása szerint) a külső sávból egy autó figyelmetlenül váltott sávot. A motoros emiatt hirtelen fékezni kényszerült, amitől a motor felborult és egészen a villamosmegálló legelejének vonalában található gyalogátkelőhelyig csúszott, a motort vezető férfi pedig az aszfaltra zuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos nyaksérülés

A mentők levették a bukósisakját, majd sokáig ápolták a földön, eközben egyszer elvesztette az eszméletét, de ezt leszámítva lehetett vele kommunikálni. Többek között súlyos nyaksérülést szenvedett, végül hordágyra tudták helyezni, majd kórházba szállították.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni fotónk

Majd a térfigyelő dönt

Az állítólagos személyautó nem ütközött a Hondával, az is elképzelhető, hogy sofőrje észre sem vette a mögötte bekövetkező balesetet, mindenesetre autójával nem maradt a helyszínen, hanem elhajtott. A térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után ki fog derülni, létezett-e ténylegesen ez a bizonyos személygépkocsi, amelyre a motoros hivatkozott.

Újabb baleset a közelben

A mentők még stabilizálták a sérült állapotát, de már közben a helyszínelés elkezdődött, amikor a Körút másik oldalán, a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon újabb motorosbaleset történt.

Szabálytalanul kanyarodtak

Az első baleset miatt az Üllői út felé vezető mindkét sáv járhatatlan volt, emiatt a Blaha Lujza tér felől érkező járművek megpróbáltak egérutat nyerni, ezért a Kölcsey utcai jelzőlámpánál elkezdtek szabálytalanul balra kanyarodni a Vásárcsarnok felé.

Vidéki házaspár

Így tett egy vidéki házaspár is Ford S-Maxszal közlekedve, ám arra nem gondoltak, hogy ha az Üllői út felé vezető oldalon zöldet mutat a lámpa, akkor a szembejövő oldalon is zöld lesz…

Helyszíni fotó

Lendületesen érkezett a motoros futár

A villamossíneken még nem volt probléma, azt viszont az autót vezető férfi nem vette észre, hogy, a belső sávban lendületesen érkezik egy motoros ételfutár. A Kymco robogó fiatal vezetője már nem tudta elrántani a kormányt, nagy erővel a Ford jobb első kerekébe rohant, a fiatalember pedig az autó szélvédőjébe csapódott, majd a motorháztetőn keresztül a túloldalon az aszfaltra zuhant.

Nyílt törések, belső sérülés

Az autóban utazók nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek, a motort vezető fiatal férfi viszont több súlyos sérülést is szenvedett, el is vesztette az eszméletét egy időre. Az egyik karján és az egyik lábán nyílt törést szenvedett, valamilyen belső sérülés miatt nem tudott rendesen lélegezni, ezeken kívül az egyik combjába fúródott egy alkatrész a motorból, amely elvágta az ütőerét.

A gyalogosok segítettek

Szemtanúk odaszaladtak és azonnal megpróbáltak segíteni: beszéltek hozzá, tartották a fejét, illetve derékszíjjal el tudták szorítani az erős vérzést, ezután nem sokkal pedig a motoros is magához tért.

Helyszíni fotó

A mentők stabilizálták

Az első baleset helyszínén szerencsére még ott tartózkodtak a mentők szakemberei is, akik a csattanás hallatán átrohantak a másik oldalra, ők aztán levágták a motorosról a ruhát, levették a bukósisakját is, majd stabilizálták állapotát, végül gerincágyra helyezték és szintén kórházba szállították.

Nem közlekedtek a villamosok

A fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, ők áramtalanították a Fordot, majd a járdára húzták a totálkáros robogót. A baleset miatt a József körút ezen oldalát is lezárták, a forgalmat elterelték. A dupla baleset következtében a 4-es és 6-os villamos a Corvin-negyed M és a Blaha Lujza tér M között nagyjából egy órán keresztül nem közlekedett.

Biciklivel ütközött

És ha ez még nem lett volna elég, a műszaki mentés közben még egy motoros baleset történt a Nagykörút ferencvárosi szakaszán, a Ferenc körút Petőfi híd felé vezető oldalán, a Tompa utca utáni szakaszán. Itt szintén egy motoros futárt ért baleset, amikor a belső sávban haladó kerékpármegosztós biciklivel ütközött, majd felborult, de szerencsére itt súlyos sérülés nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Képek: helyszíni felvételek – fotó: BPK/GK