Brutális baleset történt csütörtök este egy cirkuszi előadáson Szolnokon, egy
motoros kizuhant a halálgömbből. Mentők vitték kórházba, a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatának közleménye szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

 A halálgömbben motoroztak

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata Szolnokon tartott előadásokat. A cirkuszi sátorban csütörtök este azonban a felhőtlen szórakozást drámai pillanatok szakították meg. Éppen a halálgömbben, egy nem túl nagy, fém, rácsos gömb belsejében mutatták be tudományukat a motorosok, akik hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor a baleset megtörtént. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oszlopnak csapódott

Az egyik pillanatban a gömb kettényílt, ez még lehetett is volna a bemutató része, azonban a nyíláson kirepült az egyik motoros – mondta a Blikknek egy néző, aki gyermekével a nézők soraiban foglalt helyet. A baleset után azonnal mentőt hívtak, akik elvitték a sérültet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt adott ki a történtekről, melyből kiderül, hogy a motoros nő volt és súlyos sérülést szenvedett:

Alice medencesérülése

„Minden kedves nézőnkkel, akik a szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói” – áll a közleményben.

A szakma velejárója

 „Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a társulata.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza

A Magyar Nemzeti Cirkusz Magyarország legnagyobb utazócirkusza, mely az ország egyik legszínvonalasabb cirkuszműsorát mutatja be. A cirkusz a Richter artistacsalád tulajdonában áll, 1995-ben alapította Richter József, aki 2012-ben átadta az igazgatói szerepkört fiának.

Nagykőrös az új bázis

Ifjabb Richter József megvalósította régi álmát Szadán, az autós Safari Parkot hatalmas sikerrel, ahol a nemzeti cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz állatai, többek között elefántok, zsiráfok, zebrák, tevék, lámák és lovak várták az oda látogatókat. A sikertörténet, 2022 tavaszán Nagykőrösön, az új bázison folytatódik.

Élő zene kíséri a műsort

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata napjainkban 70 főből áll. A cirkuszsátor 1500 fő befogadására elegendő. A cirkusz gépjárműparkja 50 teherautóból áll, mely utazáskor körülbelül egy kilométer hosszú cirkuszszerelvényt jelent. A cirkusz szerves része a minden előadáson élőben játszó nyolctagú elsősorban fúvósokból álló cirkuszi zenekar, mindig élő zene kíséri a műsort.

A legextrémebb pillanatok

Az előadások egyik legextrémebb pillanata, amikor ugyan a közönség még nem látja, de már hallja a felbőgő motorok hangjait. Ha egy cirkuszban motoros szám következik, akkor arról már tudja a publikum, hogy nem mindennapi élményben lesz része. Magyarországon eddig és jelenleg is csak a Magyar Nemzeti Cirkuszban látható repülő fmx motorshow. A cirkusz légterét uralják produkciójuk közben, őrületes gyorsasággal, több mint 20 méteres ámulatba ejtő ugrásokat hajtanak végre a porond felett. Az ugrásokat nagyon pontosan kell elvégezni, hiszen a motorosokat lehetetlen kibiztosítani, így a legkisebb hiba is könnyen végzetes lehet számukra – írja oldalán a Magyar Nemzeti Cirkusz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kép: a motoros szám a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorán. Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz/Facebook