Eltemették azt a 42 éves veszprémi édesapát, aki április végén gyomorvérzésben hunyt el a veszprémi otthonában. Gyermekei azt hitték, édesapjuk alszik, és órákig a halott férfi mellett játszottak.

Eltemették az édesapát

Lajos pulcsijában, sírva búcsúzott el szerelmétől Marika csütörtökön délelőtt Veszprémben, a vámosi úti temetőben. Lajostól délelőtt 11 órakor vettek végső búcsút. A temetést szűk körben tartották, melyen Lajos közeli hozzátartozói és ismerősök vettek részt. A temetésen a gyerekek, az ötéves Lajoska és a három éves Natália nem vettek részt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Majdnem elájult

„Nem sok hiányzott, hogy elájuljak, éreztem magamon, de nagyon tartani kellett magam” – mondta a deltahirek.hu-nak az özvegy.

Sírógörcsök törnek rá

Marika azt mondta, hogy a gyerekek most a legfontosabbak neki, ők szerencsére nem éreztek az egészből semmit. Néha sírógörcs tör rá, de próbálja magát tartani a gyerekek előtt, csak akkor sír, amikor nem látja senki.

Reggel lett rosszul

A 42 éves férfi április végén egyik reggel szólt a feleségének, hogy rosszul érzi magát. Otthon is maradt, hátha jobban lesz. Emiatt a két gyereket sem vitték óvodába és bölcsődébe.

Benézett hozzájuk egy ismerősük

A család egyik ismerőse a nap folyamán elment a Marikáék albérlete felé, hogy megnézze, hogy van Lajos. Benézett az ablakon, ahol azt látta, hogy a 3 éves Natália és az 5 éves Lajoska apjuk  mellett játszik.

Halott apjuk mellett játszottak

A kisfiú, amikor észrevette az ismerőst, mutatta neki, hogy apa alszik. És tovább játszottak, az akkor már halott apjuk mellett.

Keltegette férjét

Az édesanya nemsokkal három óra előtt ért haza. Ő is azt hitte, hogy Lajos alszik, és megpróbálta felébreszteni. Többször keltegette, majd amikor az oldalára fordította, akkor vette észre, hogy véres folyadék folyt ki Lajos száján.

Nem sikerült újraéleszteni

Azonnal hívta a mentőket, és a mentésirányító utasításait követve megkezdte Lajos újraélesztését, míg ki nem értek a mentők. Marika remegve nézte végig, ahogy párjáért küzdenek a mentők, azonban hosszas küzdelem után az életét nem sikerült megmenteni.

Bajban a család

A család rendkívül rossz anyagi helyzetben van, a Barát a Bajban Alapítvány gyűjtést szervezett nekik. A szervezet Facebook oldalán azt írja, hogy A félárván maradt gyerekeknek ételre, ruhára lenne a legnagyobb szüksége. De szívesen fogadnak bútorokat és játékokat is. 

Marika és kislánya Natália – Forrás: deltahirek.hu

Sok segítséget kaptak

Az alapítvány továbbra is segíti a családot. Szombaton újabb bútor szállítmány érkezik, melynek szállítását Ulapcsik Zoltán teljesen díjmentesen vállalta. Továbbá érkezni fog még a gyűjtőpontokra összegyűjtött és vásárolt élelmiszercsomag és egyéb felajánlás is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a férfi temetése – Forrás: deltahirek.hu