A Heves Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik lopni mentek a Visonta külterületén található „Kábelkertbe”, ahol aztán tetten érték őket. Lebukásuk után a férfi megvesztegette az őrt, ezt követően pedig, mivel a próbálkozása kudarcba fulladt, menekülés közben autójával áthajtott a férfi lábán.

Kirándulás a „Kábelkertbe”

A férj és felesége 2022 tavaszán lopási céllal megjelentek a Visonta külterületén lévő réz- és alumínium kábelek tárolására használt „Kábelkertnél”, ahová a drótkerítést kivágva bejutottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hamar lebuktak

A vádlottak cselekményét észlelte a terület biztonsági őre, akinek a munkaköri feladatai közé tartozott az őrzött létesítmény közelében illetéktelenül tartózkodó, vagy gyanúsan viselkedő személyek igazoltatása, valamint a jogszerű intézkedésnek ellenszegülő, vagy bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy elfogása és visszatartása a rendőrség megérkezéséig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pénzt ajánlottak az őrnek

A tettenérés után a férj annak érdekében, hogy az őr megszegje a munkaköri kötelességét, és ne jelentse a munkáltatójának, illetve a hatóságoknak az ő és felesége cselekményét, 20 ezer forintot ajánlott fel a férfinek, aki ezt visszautasította.

Le akartak lépni

A vádlottak ezután a gépjárműhöz mentek, és el akartak hajtani a helyszínről. Az őr a távozó vádlottak elé állt, a férj azonban azért, hogy ki tudják vonni magukat a lopási kísérlet miatti felelősségre vonás alól, nagy gázzal elindult az őr felé, akinek el kellett ugrania a személygépkocsi elől, hogy a férfi ne üsse el őt.

Ráhajtott a bakancsára

A gépjármű bal első kereke ennek ellenére ráhajtott a sértett jobb lábán lévő bakancsra, de csak az acélbetétes első részét érte el, ezért az őrnek nem keletkezett sérülése.

Vádemelés

A Heves Vármegyei Főügyészség a férfit, aki visszaesőnek minősül, vesztegetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint lopás vétségének a kísérletével, míg feleségét ez utóbbi bűncselekménnyel vádolja.

Rács mögé kerülhet

A Heves Vármegyei Főügyészség most benyújtott vádiratában a férfivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, még feleségével szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – tájékoztatott a Heves Vármegyei Főügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A bűntett helyszíne

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A bűntett helyszíne

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív