A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan vezetve nekihajtott egy kerítésnek Tápiógyörgyén.

Balra akart kanyarodni, de…

A vádirat szerint az elkövető 2023. szeptember 3-án, a reggeli órákban közlekedett Mercedes-Benz E-osztályával Tápiógyörgyén úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. Útja során balra kívánt kanyarodni egy kereszteződésben, de mivel túl gyorsan hajtott, az útról lesodródott és az egyik ingatlan kerítésének ütközött.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kimászott belőle

Az autó az ütközés során a kerítést megrongálva az oldalára fordult. Az elkövető ezután még ki tudott mászni belőle, majd a helyszínre érkező rendőrök intézkedni kezdtek vele szemben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vádat emeltek ellene

A baleset során a férfi nem sérült meg, de szervezetében a véralkohol koncentrációja a bűncselekményi határt meghaladta. A Nagykátai Járási Ügyészség az ügyben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

Mutatjuk a videót:

Ahogy írtunk róla, elképesztő látvány fogadta a temetőbe érkezőket Dunaszentbenedeken: egy nagy értékű Audi ugyanis a kerítés romjai mellett, megrongált sírok között feküdt az oldalára borulva. A sofőr azonban sehol nem volt és rendszámot sem találtak a kocsin. 

Nem tudta bevenni a kanyart

Egy autós valószínűleg még az éjszaka folyamán Benedekről Kalocsa felé haladva nem tudta bevenni az enyhe uszódi kanyart, átsodródott a bal oldalra, letarolta a temető kerítését, egy sírkő megdobta, megpördülve az oldalán állt meg.

Alaposan összetörte

A baleset következtében alaposan összetört az Audi, a sofőrnek sem lehetett könnyű kikászálódni a roncsból, hiszen a vezető oldali ajtókat nem lehetett kinyitni.

Leszerelte a rendszámtáblákat

A sofőr vélhetően nem vette figyelembe az esős időjárás miatt megromlott útviszonyokat, annyi lélekjelenléte viszont még volt, hogy leszerelje az autójáról a rendszámtáblákat. Ennek ellenére nem jelent majd akadályt az autó beazonosítása.

Nem nehéz az azonosítás

Ehhez az alvázszám is elegendő, ám mivel az autót és annak sofőrjét látásból ismerik a környékbeliek, lehet, hogy erre sem lesz szükség. A jármű középkorú tulajdonosa valószínűleg számtalanszor megtehette már ezt az utat, hiszen úgy tudják, géderlaki lakos, vagy legalábbis a családja ott él.

A helyiek nem értik

„Nem tudjuk, miért ment el a helyszínről, ha semmi vaj nincs a füle mögött, és miért vitte el a rendszámot, amikor a matricán az ablakon ott maradt, meg hát alvázszám is van még ott. Szóval lehetséges, hogy az a rendszám már egy ideje nem volt a kocsin. Nem lett volna értelme levenni, hiszen úgyis megtalálják” – mondta egy helyi lakos a Borsnak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: ügyészség