Álrendőrt fogtak az igazi egyenruhások Kálnál. A csaló kék villogókat szerelt az autójára és egy szlovák rendszámú kocsi vezetőjétől pénzt kért, mert szerinte gyorsan hajtott. Rendőrségi igazolvány, sőt még egy műanyag játékfegyver is volt nála. Évekre rács mögé kerülhet.

Félreállított egy szlovák járművet

A rendőrség tájékoztatása szerint az M3-as autópályán tavaly októberben, Kál térségében, egy civil ruhás férfi, hivatalos rendőri eljárást színlelve, saját személyautójába szerelt fényjelzés használatával félreállított egy szlovák rendszámú járművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Álrendőrnek adta ki magát

A sofőrnek rendőrként mutatkozott be, valamint egy ál-szolgálati igazolványt is felmutatott, majd közölte, hogy gyorshajtás miatt állította le, azonban a helyszíni bírság kifizetésével eltekint a további intézkedéstől.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszedte a pénzt

A járművet vezető férfi ennek eleget tett és átadott a kamurendőrnek 20 ezer forintot. Az álrendőr hasonló módszerrel idén február 23-án délután egy román rendszámú személyautó sofőrjétől vett el 100 euró készpénzt

Elfogták az otthonában

Az eljárásban megállapítást nyert, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a férfi követte el, így azonosítását követően a rendőrök idén április 4-én hajnalban ostorosi otthonában elfogták F. T.-t és előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra.

Játékpisztolyt is lefoglaltak

A férfi otthonában a kutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, és egy megtévesztésre alkalmas, műanyag játékpisztolyt foglaltak le.

„Police” feliratú táblát is találtak

A garázsban lévő személyautó – amellyel a gyanú szerint a bűncselekményeket követte el a – átvizsgálásakor abban a rendőrök további készpénzt, „Police” feliratú táblát és megkülönböztető fényjelzést találtak, amelyet egy távirányítóval lehetett működésbe hozni.

Egy másik autót is felszerelt

Az eljárási cselekmény közben kiderült, hogy az ingatlan elött parkoló, másik személyautóba szerelt – szintén kék-piros színű – fényjelzést is azzal az irányítóval lehet ki-be kapcsolni.

Letartóztatják

Az 56 éves férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság és egyben kezdeményezte letartóztatásának indítványozását.

Évekre rács mögé kerülhet

Az eljárás további szakaszában a rendőrség vizsgálja, hogy a gyanúsított további személyek sérelmére követett-e el ilyen módszerrel bűncselekményt. A vád zsarolás lehet, és akár 2-8 éves börtönbüntetést is kaphat tetteiért az álrendőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció