Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nyírségi férfi ellen, aki hajléktalanokat vett rá arra, hogy éveken keresztül ingyen dolgozzanak neki. Nemrég egy piliscsévi nőt is rabszolgaként tartottak a Nyírségben, az asszony alig kapott enni, amikor pedig legyengült és megbetegedett, az utcára dobták. A nő meghalt.

Ingyen dolgoztatta

Az állatokkal és favágással foglalkozó férfi 2019 szeptemberében Budapesten ismerte meg első áldozatát, akit magához költöztetett és a jószágok gondozásával, valamint favágással bízott meg, munkájáért azonban nem fizetett neki.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kétszer próbált megszökni

A férfit a rabszolgatartó, az egyik ingatlanában költöztette be, ahol rajta kívül még négyen laktak. A lakásba a víz nem volt bekötve, lavórból lehetett mosakodni, a WC pedig az udvaron volt. A hajléktalan kétszer próbált megszökni, azonban fogva tartója mindkét alkalommal visszavitte, szökése miatt bántalmazta, míg végül 2022 februárjában sikerül elszöknie.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvette a fizetését

A vádlott egy másik, Debrecenben élő hajléktalan férfit is magához költöztetett, ő a közeli baromfifeldolgozó üzemben dolgozott, fizetését azonban, az ellátásra és a lakhatásra való hivatkozással, teljes egészében elvette tőle. A férfi tizenkilenc hónapon át dolgozott a vádlottnak az üzemben, amikor egy barátja segítségével sikerült megszöknie.

Ingyen gondozta az állatokat

A vádlott harmadik áldozata szintén egy hajléktalan férfi volt, ő is fizetség nélkül gondozta a vádlott állatait. Az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.

Fegyházat kér az ügyészség

Az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.

Befogadták a piliscsévi nőt

Nemrég írtunk arról, hogy egy piliscsévi nőnek egy család segítséget ajánlott: ingyen lakhatást és ellátást, cserében a ház körüli munkát kellett elvégeznie. A fiatal nőt a befogadó család azonban mostoha körülmények között tartotta. Alig adtak neki enni, és többször bántalmazták.

Kirakták az autóból

A nő, az alultápláltságtól annyira legyengült, hogy már mozogni is alig tudott. Ekkor a család úgy döntött, hogy visszaviszik Piliscsévre. Azonban egy Abonyhoz közeli benzinkúton azt vették észre, hogy a nő már alig lélegzik. Ezután egy bokros területen kirakták az autóból.

Gyerekek találták meg

A nő holttestét az ott játszó gyerekek találták meg, valószínűleg még élt, amikor kirakták az autóból. A kegyetlen családot letartóztatta a bíróság.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció