Döbbenetes felvételeket osztott meg nemrégiben a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A szirénázó mentő mögé hajtott

A rendőrség Pofátlanító kampányának szereplőit is kenterbe veri az a fekete BMW-s, aki az egyik forgalomban szirénázó mentő mögé hajtva nyert magának szabad utat a fővárosi dugóban egyik este.

Nem újkeletű a jelenség

Ugyan bajtársaink számára nem újkeletű ez a jelenség, még legrutinosabb gépkocsivezetőink sem lehetnek felkészültek arra, ami mögöttük történhet irányváltáskor vagy fékezéskor.

A pofátlanság netovábbja

Ez a fajta “pofátlanság” talán azért különösen felelőtlen, mert a mentők épségén túlmenően, akár a szállított beteg életét is veszélyeztetheti a kamikaze mutatvány, vagy azét akihez éppen sietni próbálnak az életmentők!

Itt a videó:

Rengeteg atrocitás éri a mentőket

Nemrég számolt be róla a KékVillogó, hogy egy részeg férfi rátámadt a rendőrökre, a kórház biztonsági őrét pedig halálosan megfenyegette. A döbbenetes az egészben pedig az, hogy ilyen esetekkel rendszeresen szembesülnek a mentőszolgálat dolgozói.

Mentősökre támadt

A KékVillogó is beszámolt róla még augusztusban, hogy mentősökre támadt egy férfi Budapesten, a Thököly úton.

Meg akarták vizsgálni

A Thököly úton fekvő férfit épp vizsgálni kezdték volna a kiérkező mentősök, amikor a „beteg” ütni, rúgni kezdte őket, sőt, az esetkocsi ajtaját is megrugdosta. 

Rendőrt hívtak rá

Az őrjöngő férfira a mentősök rendőröket hívtak, akik a helyszínen elfogták a dulakodót.

Rengeteget ivott

A 34 éves férfit a rendőrök elfogták és kihallgatták. Azt mondta, hogy annyira sok alkoholt fogyasztott, hogy semmire sem emlékszik.

Kiemelt kép: Illusztráció