Rámenős csalók, trükkös módszerrel csaltak ki 200 ezer forintot Budaörsön. A történteket maguk a károsultak osztották meg ismerőseikkel a közösségi médiában, elősorban azzal a céllal, hogy mindenki okuljon az esetből.

Három férfi, egy furgon

A közösségi bejegyzésben arról számolt be a budaörsi hölgy, hogy három férfi, műanyag hullámtetőkkel és csatornával teli furgonnal, azzal a kecsegtető ajánlattal csengettek be családi házukba, hogy a csatornájukat lecserélik 25 ezer forintért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hozzá is láttak

A nyugdíjas házaspárnak nem sok időt hagytak, hogy átgondolják az ajánlatot. Még mielőtt beleegyeztek volna a tulajdonosok, a férfiak máris hozzáláttak a bontáshoz, kényszerhelyzetet teremtve.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Kénytelen voltam hagyni”

„Magukat szlováknak mondó 3 ember csöngetett be családi házunkba. furgonnal voltak, tele műanyag hullámtető, csatornával. Ajánlotta a horganycsatornánk kicserélését, ránézésre 25 ezerért. Mondtam, megkérdezem a páromat, betegen fekszik. Mire kijöttem, már verték is le a régit létráról. Kénytelen voltam hagyni” – írta le az eset szenvedő alanya.

Félmilliót követeltek

A három férfi a végén már 500 ezer forintot követelt a munkáért. Ezt azzal indokolták, hogy ők méterenként értették a 25 ezres árat. A műanyagcsatorna bolti ára egyébként méterenként 2-3 ezer forint.

200 ezer forintjuk bánta

Végül a megfélemlített háziak 200 forintot fizettek jobb a békesség alapon az agresszív „mesterembereknek”. A történtek természetesen elgondolkoztatták a budaörsieket, és több kérdés is felmerült az eset kapcsán.

Miért nem hívtak rendőrt?

A bejegyzés indulatokat sem nélkülöző kommenteket váltott ki a csoporttagok részéről. Többen nem értették, hogy hogyan lehet manapság bedőlni egy ilyen átverésnek, mások pedig azt kérdezték, a család miért nem hívott mindjárt rendőrt.

Vigyázzunk egymásra!

Hasonló helyzetbe kerülve, persze nem könnyű hideg fejjel rögtön jól reagáln, de jusson eszükbe ez a történet – amelynek a megosztása az esetet megélő részéről nagyon dicséretes, és ne engedjenek a hasonló trükkös módszerekkel operáló, rámenős csalóknak – vonta le a történet tanulságát a Budaörsi Info.

„Rezsi-csalók”

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy más fajta csalási módszer is terjed hazánkban. Telefonhívással próbálnak áldozatokat gyűjteni azok a szélhámosok, akik a kiszemeltnek azt mondják, rezsitartozása van. A csalók a telefonhívás során adatokat kérnek, és gyakran pénzt is megpróbálnak kicsikarni a mit sem sejtő áldozatoktól.

Az adóhatóság figyelmeztet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem tartozik a feladataik közé a rezsitartozás behajtása. Munkatársaik nem fognak telefonon felkeresni senkit áram- és gáztartozás kapcsán. A NAV közleményben jelezte, hogy a rezsitartozásokat a bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonló módon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció