Tanárai élesztették újra azt a 14 éves fiút, aki tesiórán lett rosszul kedden. A diák hirtelen esett össze, az újraélesztés után mentők stabil állapotba szállították kórházba. Aznap az egyik budapesti uszoda munkatársa is összesett, az ő életét sajnos nem tudták megmenteni.

Tesi órán esett össze

Testnevelés órán esett össze szintén kedden minden előjel nélkül egy 14 éves fiú Szabolcs megyében – közölte az Országos Mentőszolgálat egy Facebook-bejegyzésben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két tanára segített

A tanulónak semmilyen előzetes panasza nem volt, sőt, előjele sem volt az ájulásának. Elsőként  két tanára sietett a segítségére.

Mentőhelikopter is a helyszínre érkezett

„Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert, amíg a teendőkre instruálta a pedagógusokat” – írják a mentők.

Sikerült újraéleszteni a fiút

Az egységek percek alatt helyszínre értek és együtt, emelt szinten küzdöttek a fiú életéért, ami rövid időn belül eredményre vezetett.

Kórházba vitték a fiút

A fiút végül stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!”  – zárja közleményét az Országos Mentőszolgálat.

Meghalt az uszoda munkatársa

Rosszul lett és meghalt Budapesten, a 2. kerületben a Gyarmati Dezső Uszoda egyik munkatársa kedd délután. A mentők nem tudták újraéleszteni a férfit, aki feltehetően szívmegállás miatt vesztette életét – írja a Budapestkörnyeke.hu.

Itt történt az eset

Bezárták az uszodát

Az eset után a Gyarmati Dezső Uszoda Facebook oldalán a következő közleményt tette közé: „Kedves Vendégeink! Sajnálatos egészségügyi vészhelyzet miatt a mai napon a lakosság számára nem tudtunk kinyitni. A mentők jelenleg is a helyszínen vannak. Köszönjük a megértésüket!”  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: mentőegységek az iskola előtt – Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat