A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki rendszeresen  bántalmazta volt házastársát, sőt édesanyjára is rátámadt és még meg is lopta. 

A vád szerint az elkövető és volt felesége a válásuk után is együtt éltek a dabasi járás  egyik településén. 2018. március 31. és 2019. szeptember 16. között a férfi rendszeresen  bántalmazta a nőt. Ezen időszakban az elkövető kilenc alkalommal verte meg a sértettet, jellemzően ököllel az arcát illetve a fejét ütve, de volt arra is példa, hogy hajánál fogva  húzta a földön. A nő arcán a bántalmazások következtében rendszeresen könnyebb  sérülések, így zúzódások, bevérzések és duzzanatok keletkeztek. 

A sértett végül – megelégelve a férfi magatartását – elköltözött közös lakhelyükről  hátrahagyva autóját, amit az elkövető azután engedélye nélkül kezdett használni. 

A férfi az ingatlanban még saját édesanyjával is összetűzésbe keveredett, majd ököllel arcon ütötte. A földre eső asszonyt az elkövető tovább ütötte illetve rúgta, amelynek  következtében több, könnyebb fejsérülése is keletkezett.  

A férfi a bántalmazás után elköltözött ugyan, de egy ízben oda visszatért és ellopta  édesanyja táskáját, benne készpénzzel, mobiltelefonnal, arany ékszerekkel, mintegy  480.000,- forint értékben. 

Ezután még egyszer visszatért a környékre és akkor egy nyitott ingatlanon álló autó  ablakát törte be, abból 60.000,- Ft készpénzt lopott el. 

Az ügyben a férfi ellen kapcsolati erőszak bűntettének kísérlete, jármű önkényes  elvételének bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és két rendbeli lopás  bűntette miatt emelt vádat a Dabasi Járási Ügyészség. A vádiratban az ügyészség az  elkövetőre letöltendő börtönbüntetést kért. 

Kiemelt kép: Illusztráció