Nagyon reménykedtek benne, hogy sikeresen felépül a borzalmas balesetből, azonban szervezete feladta a küzdelmet. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálódik.

Horrorisztikus eset

„Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy felépül” – mondta annak az asszonynak az egyik ismerőse, aki augusztus tizenötödikén brutális munkahelyi baleset áldozata lett a békéscsabai konzervgyárban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tisztázatlan körülmények

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, az egyik alkalmazott egy forró vízzel teli aknába zuhant. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egyelőre tisztázatlan, pontosan miként zuhant az asszony a vízbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több eljárás indult

A Békéscsabai Rendőrkapitányság azonban vizsgálatot indított az ügyben: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak. A rendőrök nem csak a körülményeket, de a felelősség kérdését is vizsgálják, így munkavédelmi eljárás is indult. 

Elővigyázatos volt

A balesetben megsérült családanya, Rózsika életéért sokan aggódtak. Az asszony állapota válságos volt. Senki nem gondolja róla, hogy felelőtlenül dolgozott volna: a sógornője szerint van egy lánya, akiért bármit megtenne, így szerinte soha nem csinálna semmi olyat, aminek súlyos baleset lehet a vége.

Nem lehetett rajta segíteni

Sajnos a fohászok ezúttal nem találtak meghallgatásra. Mint azóta kiderült: az 58 éves nő teste mintegy 85 százaléka megégett. Az orvosok mindent megtettek azért, hogy felépüljön, de a sérülései annyira súlyosak voltak, hogy végül meghalt – jelezte egy olvasó a Békés vármegyei hírportálnak.

Ebben reménykednek

Rózsi volt az egyik legerősebb asszony, akit csak ismertem, és nincsen többé. Az ő csodálatos és imádott lánya árva maradt – magyarázta egyik ismerőse a Borsnak. Hozzátette, most már csak abban tudnak reménykedni, hogy megtalálják a felelősöket.

Munkaügyi eljárás indult

Több dolgozó elmondása szerint ordított a fájdalomtól, amikor egyik munkatársa kihúzta a százhúsz fokos vízből. A Békés Vármegyei Kormányhivatal szintén jelezte, hogy a munkavédelmi hatóság ugyancsak vizsgálatot folytat a rendőrségi eljárással párhuzamosan.

A cég is válaszokat keres

A TV2 Tények című műsorában korábban az hangzott el, hogy keresték az érintett céget is, ahol a baleset történt. Tájékoztatásuk szerint minden szükséges támogatást megadnak a károsult munkavállalónak és családjának. Emellett a cég is megindította a saját maga vizsgálatát.

Sosem mehet már haza

Ameddig a kórházban kezelték, addig rokonai, ismerősei egy emberként bíztak benne, hogy az asszony sikeresen felépül és hazatérhet. Ez azonban már csak álom marad. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a békéscsabai konzervgyár telephelye látható, forrás: Google Street View.)