Bemutatták a Deák téri halálos késelés megrázó pillanatait a keddi bírósági tárgyaláson. Egy fiatalokból álló társaság verekedett össze egy másik bulizó csapattal 2020 májusában. A vád szerint az épp aznap 18 éves fiú két másikat is hátba és mellkason szúrt. A 16 és a 20 éves fiatalok a helyszínen meghaltak.

Három éve történt

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt róla, megöltek két férfit egy verekedésben Budapest 5. kerületében, a Deák Ferenc téren. Egy évfordulót ünnepelt a társaság, aminek verekedés, majd gyilkosság lett a vége. Állítólag több biztonsági őr szinte közvetlen közelről nézte végig a 21 éves K. Gergő és a 16 éves M. László haláltusáját, miután a 18 éves Cs. Krisztián megkéselte őket Budapest belvárosában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mutatjuk a felvételt:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudni mi történt

Nincs rá magyarázat, hogy a biztonsági őrök miért nem léptek közbe, amikor a verekedés még nem fajult el – írja a Blikk. Azzal védekezhetnek, hogy a gyilkosság a nyílt utcán, azaz szolgálati helyükön kívül eső területen történt. Felvetődik viszont a kérdés, hogy akik szakképzett biztonsági őrök, miért nem léphetnek fel olyan esetben, amikor talán egy tragédiát tudnak megelőzni.

Korábban ezt mondták

Számunkra is sok kérdés maradt megválaszolatlanul, de a nyomozás jelenlegi szakaszában ez természetes. Részleteket pillanatnyilag nem árulhatok el, de nem tartom kizártnak, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben – mondta lapnak Csapi Szilvia, M. László családjának jogi képviselője.

Segített egy lány

Szintén kiderült, hogy a gyilkossággal gyanúsított fiúval egy társaságban lévő, ugyanabban az intézetben élő lány sietett az életükért küzdő áldozatok segítségére. Amíg nem értek ki a mentők, a fiatal lány próbálta meg elszorítani a vérző ereket és újraéleszteni Lászlót és Gergőt.

Bűnözők voltak

A gyilkosság után megszólalt az egyik áldozat édesapja. A két, ártatlan fiatal drámai meggyilkolásának részleteiből kiderült, hogy a gyilkos banda tagjai többsége bűnöző volt, korábban elítélték őket. “Meghalt a fiam, mit mondjak?!” – reagált a tragédiával sújtott férfi. Gergővel több barátja mellett testvére is ott volt a végzetes éjszaka a Deák téren.

Itt sérültek

Gergő öccsét a lábán érte a szúrás, és csak később engedték ki a kórházból. Az üggyel kapcsolatban akkor 18 embert állítottak elő, végül a 18 esztendős Cs. Krisztiánt gyanúsították meg a kettős gyilkosság elkövetésével, de az ügy azóta is alakul. Most a segítségnyújtás elmulasztása miatt biztonsági őrök kerülhetnek bajba.

Eltűnt a 17 éves lány

Ahogy írtunk róla, egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekményt követtek el a sérelmére.

Emberölési történet körvonalazódott

A rendőrség időről időre leporolja a gyanús eltűnések aktáit, ugyanis bármelyik ügyben történhet előrelépés, kerülhet elő új információ. Most is így történt! A lány bátyjának és akkori élettársának elszámoltatása során egy emberölési történet kezdett kirajzolódni.

Budapesten bujkált a testvérénél  

Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni fotó