Nemrég halt meg édesapja, áprilisban pedig édesanyját veszítette el a Deák téri késelés egyik áldozata. Nagymamája és kishúga gyászolja a fiatal fiút.

Egy születésnapját ünneplő banda belekötött péntek hajnalban  a fiatalokból álló társaságba. Tömegverekedés tört ki, ahol Cs. Krisztián kést rántott elő, és két fiút halálra késelt.  A támadókban szemernyi irgalom sem volt, még a haldoklókat is hasba, fejbe rugdosták, majd elmenekültek a helyszínről.

Egyik áldozatuk László volt, aki még fel sem tudta dolgozni az édesapja hirtelen halálát, amikor áprilisban az édesanyját is eltemették. Most pedig a család az ő búcsúztatására készül. A tragikus sorsú fiúnak a nagymamáján és kishúgán, Annán kívül csak a kutyája, Debi maradt. Két éve, amikor a fiú a kis bullterrierre az utcán rátalált, épp kutyák tépték, rángatták szegényt, az egyik fülét le is harapták. Laci megmentette, hazavitte, elválaszthatatlanok lettek.

 „Nem tudok megbocsátani az unokám gyilkosának. Én ellene vagyok mindenfajta erőszaknak, ezért úgy gondolom, az emberölésre nincs mentség. Most Laci húgával, Annával egy kertvárosi házban lakunk, itt már van egy másik kutya is, így Debit nem hozhatjuk magunkkal. Ezért keresünk valakit, aki örökbe fogadná” – mondta a Blikknek Cs. László nagymamája.

A gyászolók között volt Bence is, akinek szeme láttára ölték meg a bátyját és az ő legjobb barátját. Bence megható sorokkal búcsúzott testvérétől a közösségi oldalán. Ezt írta: „Szeretlek, tesó, nagyon fogsz hiányozni, te voltál a másik felem”.

A környéket is rettegésben tartotta a késelő

A gyilkossággal gyanúsítható Cs. Krisztián barátai szerint borítékolható volt, hogy a fiú börtönbe kerül.

„Krisztián gyerekként még csendes, visszahúzódó srác volt, csak pokoli körülmények között. Aztán intézetbe került, de ott még kegyetlenebbé vált. Amikor találkoztunk vele, nem ismertünk rá. Másfél évig szökésben volt, mire elkapták és visszavitték. Mostanában rettegett tőlük a környék, társaival belekötöttek az élő fába is. Garázdaság és kábítószerezés miatt volt is dolga a rendőrséggel” – mondta az egyik barát.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán