Szerteágazó, aprólékos bűnügyi munkával derített fel a Veszprémi Rendőrkapitányság egy négy vármegyét érintő betörés-sorozatot. A borsodi férfi és tatabányai társa nem kispályázott: több megyében összesen 19 lakásba és két garázsba törtek be. Cikkünk végén mutatunk egy kis ízelítőt a zsákmányból.

Egy veszprémi betöréssel kezdődött

A nyomozás egy veszprémi lakásbetöréssel kezdődött 2021. november 17-én, amikor az elkövetők női ékszert, karórát, gyűjtött pénzérméket, valamint mintegy kétszázezer forint készpénzt vittek el, összesen több mint egy millió forintos kárt okozva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megyéken átívelő tevékenység

A folytatásban folyamatosan érkeztek a feljelentések a zirci, ajkai, tapolcai, illetve hasonló módszerrel elkövetett Komárom-Esztergom, Pest és Győr-Moson-Sopron vármegyei lakásbetörések miatt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Értékekkel megpakolva

Tizennyolc lakás és egy garázs esetében értékekkel felpakolva hagyták el az elkövetők a helyszínt, összességében mintegy hétmillió forintos lopási kárt okozva. Két esetben az elkövetők az ingatlanba betörtek, a sértettek holmiját átkutatták, de nem vittek el értéktárgyakat. Az akkor még ismeretlen személyek a lakásokba az ablak, vagy teraszajtó betörésével jutottak be, az összesített rongálási kár megközelítette az egymillió forintot.  

Elfogták a párost

A betöréses lopásokkal gyanúsítható 32 éves Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férfit 2022. február 4-én elfogták, illetve másnap a vele egykorú tatabányai társát is. Az elkövetők letartóztatását elrendelték, melyet az eljárás későbbi szakaszában bűnügyi felügyeletre változtattak.

Egy bűntárs is horogra akadt

A veszprémi nyomozók a nyomozás során három pénzmosás bűntettével gyanúsítható férfit is gyanúsítottként kihallgattak, akik a lopott árut – tudva annak bűncselekményből származó eredetéről – értékesítésre átvették. A büntetőeljárás során végzett kutatások és lefoglalások eredményeképp a sértettek kárából mintegy 1 millió forint térült meg – írta Facebook-oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ízelítő a zsákmányból

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Ízelítő a zsákmányból

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Ízelítő a zsákmányból

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Ízelítő a zsákmányból

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív