Egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 21 éves férfival szemben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

Valamin nem stimmelt

Megállítottak egy 21 éves férfit a kiskunhalasi járőrök 2023. május 9-én 15 órakor, amint az 53-as számú főúton közlekedett személygépkocsival. Az intézkedés során a sofőr mellett a járművet is ellenőrizték az egyenruhások és feltűnt nekik, hogy a rendszámmal valami nem stimmel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomtatott egyet magának

A karakterek ugyan megegyeztek, de kiderült, hogy azt a tulaj készítette otthon. A férfi elmondta, hogy az eredeti rendszámtáblát le kellett adnia külföldön, viszont használni akarta a kocsit a magyarországi honosításig, ezért úgy döntött nyomtat magának egy rendszámtáblát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gumira ragasztott matrica

A matricát egy gumira ragasztotta és azt szerelte fel a kocsira, hogy bevásárolni vagy orvoshoz tudjon vele menni. Abba bízott, hogy nem állítják meg a rendőrök, de azok elég szemfülesek voltak ahhoz, hogy feltűnjön nekik a turpisság.

Eljárást indítottak

A járőrök a hamis rendszámtáblákat lefoglalták, a sofőrt előállították és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Akár három évet is kaphat

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít, továbbá olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították.

A megállított személygépkocsi

Hamis vagy igazi?

Hamis tízezreseket gyártottak

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy házilag előállított hamisított pénzzel próbáltak meg fizetni egy szabolcsi településen található presszóban. A gyanú szerint B.R. és társai 2022. júniusában kötöttek szövetséget. Megállapodtak, hogy tintasugaras nyomtatóval fognak 10 ezer forintos bankjegyeket hamisítani. 

Még abban a hónapban akcióba lendültek

Nem késlekedtek, és már júniusban meg is próbálták forgalomba hozni a hamisított pénzt. Június 26-án délután egy szabolcsi település kocsmájában próbáltak meg fizetni a bűnös úton előállított tízezressel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lefülelt autó. Fotók: police.hu