Őrizetbe vettek egy 36 éves kiskunmajsai férfit, aki kocsit akart lopni az egyik udvarból, de nem tudott vele kijutni, így végül a járműben hajtotta álomra a fejét.

Felbőg a motor

Kiskunmajsai otthonában tévézett egy 69 éves asszony idén május 10-és este, amikor egy autó felbőgő motorjának hangjára lett figyelmes.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jöttek a rendőrök

A nő az ablakhoz sietett, hogy ellenőrizze az udvarban parkoló kocsiját, azonban azt nem látta. Ijedtségében a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre.

Alvó férfi

Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfivel, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el.

Helyszíni felvétel:

Részeg volt

Ugyanis kiderült, hogy a kocsitolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról. A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágos kerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken fennakadt az autó.

Jelentős kár

A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300.000 forint kárt okozott az ügyetlen tolvaj, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Több bűncselekmény

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi korábban már két alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket 37 éves testvérével közösen.

Őrizetbe vették

A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a tegnapi napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt. A férfinek kezdeményezték letartóztatását, rokona jelenleg szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu