Ki ne szeretné családtagját biztonságban tudni?! Ma már mindenki kezében ott van a telefon, amely akár arra is felhasználható, hogy gyermekünket, idős családtagjainkat megvédhessük, messziről is rájuk tekinthessünk.

Minden szülő kényelmet, nyugalmat és biztonságot szeretne adni gyermekei számára, azonban mindezt nehezebb kivitelezni, ha ki kell engedni őket szárnyaink alól. Márpedig nem lehetünk mindig a nyomukba, vagy mégis?

Hogyan tudd gyermekedet biztonságban, ha nincs melletted?

Kommunikáció: a jó szülő-gyermek kapcsolatban a beszélgetés alapvető közös tevékenység. Az általános érdeklődés mellett azonban olyan fontos, nevelő célzatú beszélgetéseket is folytatni kell, amelyek felkészítik a gyerekeket arra, ha egyedül lesznek: hogyan kérjenek segítséget, kiben bízhatnak, mit tegyenek bizonyos helyzetekben.

Felügyelet: azért, mert mi nem tudunk mellettük lenni, még nem jelenti azt, hogy más, megbízható felnőtt ne lehetne velük. A nagyobb testvér, nagyszülők, a szűkebb családhoz tartozók vagy barátok, esetleg egy kedves szomszéd is segítség lehet abban, hogy a gyermekekre vigyázzanak, vagy elkísérjék őket valamilyen foglalkozásra.

Helyismeret: nemcsak beszélgetni kell velük sokat, de járjuk be együtt azt a területet, azokat az utakat, ahol majd közlekednie kell a csemetének. Ha biztosan tudják az útvonalakat, akkor nagyjából az is kiszámítható, hogy mikorra kell oda vagy haza érniük.

Telefon: Az okostelefon használata ma már teljesen általános. Az azonban szülői megítéléstől függ, hogy a csemete mikor kap készüléket. Azon a ponton, amikor a gyermek egyre önállóbbá válik és az iskolai tevékenységen túl is számos elfoglaltsága van, egyre égetőbbé válik. A szülők nem mindig tudják elkísérni a gyerkőcöt a különböző foglalkozásokra, így azt sokszor egyedül szükséges megtenni. Jó tudni, ha a gyermek elérhető telefonon. Gond, kérdés esetén akár ő is hívni tudja a szüleit. Hátránya az, hogy ugyan magával viheti a diák az iskolába, de a tanórákon kikapcsolt, vagy némított állapotban kell lenniük a készülékeknek, így nem biztos, hogy az aggódó szülő elérheti gyermekét.

Egyéb eszközök: az okostelefonnak ne csak a hívás funkcióját használjuk ki a gyermek biztonsága érdekében. A helymeghatározásra alkalmas nyomkövető eszközökkel beazonosítható, hogy merre tartózkodik a gyerkőc és ha telefonon nem érjük utol, a nyomkövetővel láthatóvá válik, hogy épp merre jár.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: alza.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.